Yukicon Yukicon

AMV-kilpailu

AMV-kisan paikkalippuja jaetaan paikkalippupisteellä infon kupeessa lauantaina klo 21 ja sunnuntaina klo 9. Jonottamisen saa aloittaa puoli tuntia aikaisemmin.

 Yukiconin AMV-kilpailun tuomaristoon kuuluu:

Ileia:  Kira:  chikasole:  Chamira: 

 

Tervetuloa osallistumaan Yukicon 2018 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv [at] yukicon.fi

 

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden sinuun.

 

Kilpailun aikataulu

Ilmoittautuminen alkaa 14.11.2017,

Ilmoittautuminen päättyy 14.01.2018.

Tuomarit suorittavat esikarsinnan 15.-31.01.2018.

Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 03.02.2018 mennessä. Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä Yukiconissa 17.-18.02.2018.

 

Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille.

Voit osallistua kilpailuun millä tahansa itse tehdyllä anime- tai pelimusiikkivideolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät videosi meille 14.01.2018 klo 23:59 mennessä. Takarajan ylittävät videot hylätään automaattisesti. Tuomaristo suorittaa esikarsinnan 15.-31.01.2018 aikana ja kaikille osallistujille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista viimeistään 03.02.2018. Finaalinäytös esitetään Yukiconissa sunnuntaina 18.02.2018.

Kilpailuun ei saa lähettää videota, joka on ollut aiemman suomalaisen kilpailun finaalissa, tai videota, joka on aiemmin sijoittunut tai saanut kunniamainintoja muissa kilpailuissa.

Voit lähettää kilpailuun enintään kolme (3) videota. Mikäli teet kolme videota, tulee vähintään yhden niistä olla pelimusiikkivideo (GMV). Video voi olla omasi tai yhteistyönä tehty projekti. Videon pitää olla uudehko. Emme hyväksy videoita, jotka editoitiin vuonna 2016 tai aiemmin. Videota ei saa julkaista ennen kilpailua. Kilpailussa ei ole kategorioita, joten vain taivas on rajana. Finaaliin kuitenkin pyritään valitsemaan erilaisia videoita, joten omaperäisyys on aina plussaa!

Voit osallistua kilpailuun vaikka et pääsisi osallistumaan tapahtumaan itse. Ilmoitathan tulostasi ilmoittautumislomakkeessa.

Kilpailuun osallistujat maksavat normaalin sisäänpääsymaksun. Finalisteille ja heidän aveceilleen varataan kilpailun seuraamista varten istumapaikkoja salin eturivistä.

Voit lähettää videosi lisäksi sanallisen kuvauksen, kuvia editointiprosessistasi tai luomistasi efekteistä, maskauksista tai esimerkiksi kappaleen leikkaamisesta. Kaiken, mikä sinusta on videossasi hienoa ja huomioitavaa, voit lähettää meille. AMV-vastaava käy lähetetyt materiaalit läpi ja lähettää ne eteenpäin tuomareille videoiden mukana.

 

Vaatimukset

Videon minimipituus on 1:30 minuuttia, maksimipituus 6 minuuttia.

Videon sisällöstä suurimman osan tulee olla animea, pelien välivideoita tai mangan kuvia. Saat käyttää videossasi useaa eri videolähdettä. Käytä videossasi parasta mahdollista saatua materiaalia.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä. Emme hyväksy videoita, joissa on on huono äänenlaatu. Kiinnitä myös huomiota kappaleesi äänenvoimakkuuteen.

Ei K-18 materiaalia! Videosi tulee olla sopiva kaikenikäisille katsojille. Epäselvissä tapauksissa otathan yhteyttä kilpailun järjestäjään.

 

Videossa ei saa olla asiaankuulumattomia tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta (esim. animen itsensä tekstityksiä, opening / ending tekstejä, animen tai TV-kanavan logoa, yms). Älä liitä videoosi myöskään alku- tai lopputekstejä tai vastaavaa tekstitystä. Videossa saa käyttää korostavaa typografiaa (esim. kappaleen lyriikoita) ja videossa saa nimetä käytetyt animet, kappaleen ja esimerkiksi hahmojen nimiä.

Tasapuolisuuden nimissä teemme jokaiselle videolle samanlaisen tekijän tiedot sekä videon nimen kertovan intron, joka näytetään ennen videota.

Nimeä videotiedostoon oma nimesi/nickisi, sekä videon nimi.

Suositeltu videotiedostomuoto on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot.

Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Suosittelemme myös tallentamaan videosi samaan resoluutioon kuin videosi alkuperäinen lähdemateriaali.

Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.97 / 30 fps, tai 59.97 / 60 fps.

Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Ongelmatilanteissa otamme aina ensin yhteyden sinuun.

Lisää 1 sekunti tyhjää mustaa ruutua videosi alkuun ja loppuun.

 

Kilpailun kulku

Ilmoittautuminen on auki 14.01.2018 klo 23:59 asti. Suosittelemme lähettämään videosi mahdollisimman ajoissa ongelmatilanteiden varalta. Mikäli videossasi on jotain vikaa tai se rikkoo jotain sääntöä, otamme sinuun yhteyttä asian korjaamiseksi.

Kilpailun ilmoittautumisen sulkeuduttua videot lähetetään tuomareille. Tuomarit suorittavat esikarsinnan ja valitsevat finalistit. Osallistujille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista 03.02.2018 mennessä.

Tuomaristo palkitsee kilpailussa kuusi (6) videota ja voittajat paljastetaan kilpailun päätteeksi. Tämän lisäksi kilpailussa palkitaan yleisön suosikki kilpailun aikana toimivan äänestyksen perusteella. Kilpailussa jaetaan myös kaksi erikoispalkintoa.

Tuomarit voivat halutessaan jakaa videoille kunniamainintoja videoiden ominaisuuksien perusteella. Kunniamainintoja saavat videot eivät voi olla samoja kuin palkitut videot eikä sama video voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Mikäli joku voittajista ei ole paikalla conissa, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Kilpailun jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Tuomarit ja AMV-vastaava kirjoittavat kaikki oman palautteen. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

 

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan:

Tuomarien Palkinnot

Paras Aloittelija
Paras Parodia
Paras Draama
Paras Fantasia
Paras GMV
Paras AMV

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki
Yuki-kunin suosikki
AMV-Vastaavan Haaste

Näiden palkintojen lisäksi tuomarit voivat jakaa erilaisia kunniamainintoja. Sama video ei voi voittaa kahta tuomaripalkintoa, mutta voi voittaa tuomaripalkinnon lisäksi erikoispalkinnon.

 

Paras aloittelija

Tämä palkinto on melko itsestäänselvä. Videot jaetaan kahteen kategoriaan editoijan kokemuksen perusteella. Tuomarit palkitsevat parhaan videon aloittelijakategoriassa. Aloittelijakategorian videot voivat myös voittaa minkä tahansa muun palkinnon (mutta sama video ei voi voittaa kahta tuomaripalkintoa).

Ilmoita meille editointikokemuksesi laajuus lähettäessäsi videosi. Virheellinen tieto voi johtaa videon hylkäämiseen.

 

Paras parodia

Huumorin ystävät toivotetaan tervetulleiksi kilpailuun tällä palkinnolla. Parodialla haetaan koomista videota, jolla on hyvä idea ja viimeistelty toteutus. Parodian ei tarvitse olla hauska tai naurattaa, mutta myös puhtaat huumorit toimivat.

 

Paras draama

Draama tekee paluun Yukiconiin. Sydäntä riipivät ja sielua koskettavat tarinat pääsevät loistamaan valkokankaalla. Tuskan ja surun tunteet, menetyksen ja kuoleman käsittely, niistä on pienet draamavideot tehty.

 

Paras fantasia

Teemapalkinto. Vie meidät seikkailuun fantasiamaailmaan. Noituutta, ihmeitä, puhuvia eläimiä… Kaikki on mahdollista, avaa meille reitti kaninkoloosi!

 

Paras AMV

Toinen pääpalkinto, kilpailun paras animemusiikkivideo. Tässä videossa kaikki on kohdallaan, sekä videon visuaalinen että tekninen puoli on loppuun asti hiottu.

 

Paras GMV

Toinen pääpalkinto, kilpailun paras pelimusiikkivideo. Flow kohdillaan, hyvälaatuinen lähdemateriaali, vahva konsepti ja loistava editointi avaa tien tähän pystiin ja kehuskeluoikeuksiin!

 

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii tekstiviestitse ja ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

Tekstiviestiäänestyksen tarjoaa Kyuu Eturautti, suurkiitos hänelle jo etukäteen.

 

Yuki-kunin suosikki

Conin maskotti, Yuki-kun palkitsee myös tänä vuonna suosikkivideonsa. Yuki-kunin suosikki voi olla mikä vain video, millä vain perusteella. Yuki-kun ei katso videon teknisiä puolia, vaan valitsee videon joka on yksinkertaisesti hänestä paras.

AMV-vastaavan haaste: Virheetön huulisynkka

Tämän vuoden haasteena on virheetön huulisynkka. Tällä tarkoitetaan illuusiota, jossa videoiden hahmot joko laulavat osia kappaleesta tai keskustelevat videolla erikseen lisätyn puheen tahtiin. Video voi olla draama, romantiikka, komedia, mitä vain. Tärkeintä on täydellinen huulisynkkaus!

Haasteen voittaja saa AMV-vastaavalta erikoispalkinnon kilpailussa. Videosi lähetetään myös tuomareille normaalisti muiden mukana. Haasteen voittaja voi myös voittaa palkinnon tuomareilta.

Haasteeseen osallistujat eivät siis menetä mitään, eikä virheellisiä osallistumisia ole. Kokeile siis!

 

AMV-show

Yukiconissa on tänäkin vuonna AMV-show. Show’n sisältö koostuu AMV-kilpailuun lähetetyistä videoista, jotka eivät yltäneet finaaliin asti. Karsittujen videoiden editoijille annetaan mahdollisuus osallistua AMV-show’hun esikarsinnan jälkeen. Show’hun pääsee mukaan vain editoijat, joilla ei ole yhtään videota finaalissa.

AMV-show’ssa palkitaan yleisön suosikki.

 

 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä kilpailun järjestäjään amv [at] yukicon.fi

Yhteystiedot