Yukicon Yukicon

AMV-kisa

Tervetuloa osallistumaan Yukicon 2017 AMV-kilpailuun. Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv [ät] yukicon.fi

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden Sinuun.

Kilpailun aikataulu

  • Ilmoittautuminen alkaa 18.11.2016
  • Ilmoittautuminen päättyy 18.01.2017
  • Tuomarit suorittavat esikarsinnan 19.-31.01.2017
  • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 05.02.2017 mennessä
  • Voittajat julkaistaan finaaliesityksessä Yukiconissa 18.-19.02.2017

Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille.

Voit osallistua kilpailuun millä tahansa itsetehdyllä anime- tai pelimusiikkivideolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa kun lähetät videosi meille 18.01.2017 klo 23:59 mennessä. Takarajan ylittävät videot hylätään automaattisesti. Tuomaristo suorittaa esikarsinnan 19.-31.01.2017 aikana ja kaikille osallistujille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista viimeistään 05.02.2017. Finaalinäytös esitetään Yukiconissa 18.-19.02.2017.

Kilpailuun ei saa lähettää videota, joka on ollut aiemman suomalaisen kilpailun finaalissa. Kilpailuun ei saa lähettää videota, joka on aiemmin sijoittunut tai saanut kunniamainintoja muissa kilpailuissa.

Voit lähettää kilpailuun enintään kolme (3) videota. Vähintään yhden videon on oltava GMV (pelimusiikkivideo). Esimerkiksi: 2 AMV + 1 GMV, 2 GMV + 1 AMV tai 3 GMV mutta ei 3 AMVta. Video voi olla omasi tai yhteistyönä tehty projekti. Videon pitää olla uudehko. Emme hyväksy videoita, jotka editointiin vuonna 2015 tai aiemmin. Videon saa julkaista ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää julkaisu kilpailun jälkeen. Kilpailussa ei ole kategorioita, joten vain taivas on rajana. Finaaliin kuitenkin pyritään valitsemaan erilaisia videoita, joten omaperäisyys on aina plussaa!

Voit osallistua kilpailuun vaikka et pääsisi osallistumaan tapahtumaan itse. Ilmoitathan tulostasi ilmoittautumislomakkeessa.

Kilpailuun osallistujat maksavat normaalin sisäänpääsymaksun. Finalisteille varataan kilpailun seuraamista varten istumapaikkoja salin eturivistä.
Voit lähettää videosi lisäksi lyhyen sanallisen kuvauksen tai kuvia editointiprosessistasi tai luomistasi efekteistä, maskauksista tai esimerkiksi kappaleen leikkaamisesta. Kaikki, mikä sinusta on videossasi hienoa ja huomioitavaa, voit lähettää meille. AMV-vastaava käy lähetetyt materiaalit läpi ja lähettää ne eteenpäin tuomareille videoiden mukana mikäli lähetetyt materiaalit eivät paljasta mitään editoijasta.

Vaatimukset

Videon minimipituus on 1:30 minuuttia, maksimipituus 6 minuuttia.

Videon sisällöstä suurimman osan tulee olla animea tai pelien välivideoita TAI mangan kuvia. Voit siis ensimmäistä kertaa Suomen kilpailuissa lähettää meille kokonaisen manga musiikkivideon. Saat käyttää videossasi useaa eri videolähdettä. Käytä videossasi parasta mahdollista saatua materiaalia.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä. Emme hyväksy videoita, joissa on on huono äänenlaatu. Kiinnitä myös huomiota kappaleesi äänenvoimakkuuteen.

Ei K-18 materiaalia. Videosi tulee olla sopivaa alaikäisille katsojille.

Videossa ei saa olla asiaankuulumattomia tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta (esim. animen itsensä tekstityksiä, opening / ending tekstejä, animen tai TV kanavan logoa, yms). Älä liitä videoosi myöskään alku- tai lopputekstejä tai vastaavaa tekstitystä, jonka ensisijainen tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä. Videossa saa käyttää korostavaa typografiaa (esim. kappaleen lyriikoita) ja videossa saa nimetä käytetyt animet, kappaleen ja esimerkiksi hahmojen nimiä.

Tasapuolisuuden nimissä teemme jokaiselle videolle samanlaisen tekijän tiedot sekä videon nimen kertovan intron, joka näytetään ennen videota.

Nimeä videotiedostossa oma nimesi/nickisi, ja videon nimen.

Suositeltu videotiedostomuoto on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot.
Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Suosittelemme myös tallentamaan videosi samaan resoluutioon kuin videosi alkuperäinen lähdemateriaali.
Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.97 / 30 fps, tai 59.97 / 60 fps.
Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Ongelmatilanteissa otamme aina ensin yhteyden Sinuun.

Lisää 2 sekuntia tyhjää mustaa ruutua videosi alkuun ja loppuun.

Yritä pitää tiedostokoko mahdollisimman pienenä (max. 250 MB)

Kilpailun kulku

Ilmoittautuminen on auki 18.01.2017 klo 23:59 asti. Suosittelemme lähettämään videosi mahdollisimman ajoissa ongelmatilanteiden varalta. Mikäli videossasi on jotain vikaa tai se rikkoo jotain sääntöä, otamme Sinuun yhteyttä asian korjaamiseksi.

Kilpailun sulkeuduttua videot lähetetään tuomareille nimettöminä. Tuomarit suorittavat esikarsinnan ja valitsevat finalistit. Osallistujille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista 05.02.2017 mennessä.

Tuomaristo palkitsee kilpailussa neljä (4) videota ja voittajat paljastetaan kilpailun päätteeksi. Tämän lisäksi kilpailussa palkitaan yleisön suosikki kilpailun aikana toimivan äänestyksen perusteella. Kilpailussa jaetaan myös kaksi erikoispalkintoa.
Tuomarit voivat halutessaan jakaa videoille kunniamainintoja videoiden ominaisuuksien perusteella. Kunniamainintoja saavat videot eivät voi olla samoja kuin palkitut videot eikä sama video voi saada kahta tuomari palkintoa.

Mikäli joku voittajista ei ole paikalla conissa, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Kilpailun jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Tuomarit ja AMV-vastaava kirjoittavat kaikki oman palautteen. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan:

Tuomarien Palkinnot
Paras aloittelija
Paras tarina
Paras tekninen toteutus
Kilpailun paras video

Erikoispalkinnot
Yleisön suosikki
Yuki-kunin suosikki
Haaste

Näiden palkintojen lisäksi tuomarit voivat jakaa erilaisia kunniamainintoja. Sama video ei voi voittaa kahta tuomaripalkintoa, mutta voi voittaa tuomaripalkinnon lisäksi erikoispalkinnon.

Paras aloittelija

Tämä palkinto on melko itsestään selvä. Videot jaetaan kategorioihin editoijan kokemuksen perusteella. Tuomarit palkitsevat parhaan videon aloittelija kategoriassa. Aloittelijakategorian videot voivat myös voittaa minkä tahansa muun palkinnon (mutta sama video ei voi voittaa kahta tuomaripalkintoa)
Ilmoita meille editointikokemuksesi laajuus lähettäessäsi videosi. Virheellinen tieto voi johtaa videon hylkäämiseen.

Paras tarina

Videolla pitää olla selkeä ja ymmärrettävä tarina, oli se sitten lähdemateriaalin alkuperäinen tarina tai oma luomuksesi. On tärkeää, että tarina kantautuu ehjänä jopa katsojille, jotka eivät tunne käyttämääsi lähdemateriaalia ennestään. Tarina voi olla millainen vain ja voit vapaasti käyttää tekstejä ja ääniraitoja sen esiin tuomiseksi.

Videon ei tarvitse olla teknisesti täydellinen, mutta tilanteessa, jossa voittajaehdokkaita on useampi, tekniset yksityiskohdat otetaan huomioon.

Paras tekninen toteutus

Videon pitää olla kunnossa editoinnin saralta, mutta myös videotiedoston tulee olla teknisesti hyvä. Näytä meille parhaat editointitaitosi, videon ei tarvitse olla uskomaton toimintapläjäys, teknisen palkinnon voit voittaa myös koskettavalla draamalla kun editointi on priimaa ja tekniset kriteerit täyttyvät. Tuomarit kiinnittävät huomiota myös FPS, audio- ja videolaatuun sekä tiedostokokoon.

Kilpailun paras video

Tuomarien ykkössuosikki. Kilpailun paras video voi olla mikä vain tyylistä, aiheesta ja lähdemateriaalista riippumatta. Tuomaristo kiinnittää huomiota tekniseen osaamiseen, mutta tärkeintä on videon toimivuus kokonaisuutena.

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii tekstiviestitse ja ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.
Tekstiviestiäänestyksen tarjoaa Kyuu Eturautti. Suurkiitos hänelle jo etukäteen.

Yuki-kunin suosikki

Conin maskotti, Yuki-kun palkitsee myös tänä vuonna suosikkivideonsa. Yuki-kunin suosikki voi olla mikä vain video, millä vain perusteella. Yuki-kun ei katso videon teknisiä puolia, vaan valitsee videon joka on yksinkertaisesti hänestä paras.

AMV-vastaavan haaste

AMV-vastaavan haaste on hieman kokeneimmille editoijille. Tämä määritelmä on kiinni vain sinusta, riippumatta editointivuosista tai palkintojen määrästä. AMV-vastaava voi kuitenkin ehdottaa Haasteeseen osallistumista lähettämäsi videon perusteella. Mikäli haluat videosi mukaan Haasteeseen, kirjoita se ilmoittautumislomakkeen Sender Reference -kohtaan. Tämän voi muuttaa myöhemmin ja Haasteeseen lähetetyt videot tulevat vain AMV-vastaavan tietoon.

Haasteen tarkoitus on luoda musiikkivideo joka on mukavuusalueesi ulkopuolella. Esimerkiksi, jos editoit enimmäkseen parodioita tai toimintaa, kokeile draamaa ja romantiikkaa. Jos editoit lähinnä draamaa, mitä jos kokeilisitkin eeppistä toimintavideota? Valinta on sinun, ole luova!
Haasteen voittaja saa AMV-vastaavalta erikoispalkinnon kilpailussa. Videosi lähetetään myös tuomareille normaalisti muiden mukana. Haasteen voittaja voi myös voittaa palkinnon tuomareilta.
Haasteeseen osallistujat eivät siis menetä mitään, eikä virheellisiä osallistumisia ole. Kokeile siis!

Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

  1. Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/
  2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: yukicon17-amv
  3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja/tai nimimerkkisi sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa
  4. Lisää Sender Reference -kohtaan myös kauanko olet editoinut mikäli haluat videosi aloittelijakategoriaan. Ilmoita myös mikäli haluat videosi AMV-vastaavan haasteeseen.

Tämän jälkeen voit siirtyä lataamaan videotasi ja mahdollisia liitetiedostoja. Voit ladata kaikki tiedostosi kerralla.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Kaikkien ylläolevien tietojen on löydyttävä ilmoittautumislomakkeesta.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä kilpailun järjestäjään amv [at] yukicon.fi

Ota yhteyttä!