Yukicon Yukicon

Photoshoot-kilpailu

Photoshoot-kilpailuun osallistutaan yhteistyönä valokuvaajan ja mallin tai mallien kesken. Osallistumiseen täytyy siis olla suostumus molemmilta osapuolilta. Valokuvaaja voi osallistua kilpailuun vain yhdellä kuvalla ja malli saa esiintyä vain yhdessä kilpailussa mukana olevassa kuvassa. Kilpailuun voi osallistua, vaikka osallistuja ei olisi itse tulossa Yukiconiin. Kuvan käsittelijän täytyy olla joko valokuvan ottanut henkilö tai kuvassa esiintyvä malli.

Kilpailukuva saa olla aiemmin julkaistu otos, mutta se ei ole saanut kisata tai sijoittua missään aiemmissa kilpailuissa. Valokuvan ottajasta ei saa olla epäselvyyksiä, tai osallistuminen hylätään.

Kilpailussa ei ole lähderajoitusta, kunhan kuva ja siinä esiintyvät hahmot perustuvat selkeästi johonkin fiktiiviseen lähteeseen. Epäselvissä tapauksissa ottakaa yhteyttä cosplayvastaavaan.

Kilpailussa palkitaan kaksi kuvaa; tuomareiden oma valinta, sekä yleisön suosikki. Palkinnon lisäksi voittajat saavat teetetyn version omasta valokuvastaan. Tuomaristo valitsee noin 10 parasta kuvaa finaaliin kilpailemaan Yleisön suosikki – tittelistä. Kaikille kisaan osallistujille ilmoitetaan erikseen pääsivätkö he mukaan yleisöäänestykseen.  Yleisöäänestys järjestetään ennakkoon Yukiconin nettisivuilla helmikuussa 2018.

Osallistumalla photoshoot-kilpailuun kilpailija hyväksyy, että hänen otoksensa ja nimensä saadaan julkaista Yukiconin sivuilla.

 

 

Äänestä suosikkiasi:

 

 

Arviointi

Tuomarit kiinnittävät huomiota seuraaviin asioihin

  • Kompositio
  • Laatu
  • Kuvaajan ja kuvattavan välinen yhteistyö (mallin ohjaus ja olemus kuvassa)
  • Kuvan tekninen toteutus (kuvan rajaukset, terävyys jne.)
  • Luovuus
  • Visuaalinen ilmaisu (kuvan kertoma mahdollinen tarina, sen välittämä tunne jne.)
  • Kuvan oivaltavuus / kekseliäs ympäristön hyödyntäminen

Miten osallistun

Lähetä kuva vähintään 1500×1500 px koossa ja vähintään 300 pikselin resoluutiolla osoitteeseen cosplay [ at ] yukicon.fi. Pidäthän kuitenkin huolta, että tiedostokoko ei ole järjettömän suuri.

Kuvia otetaan vastaan 4.2.2018 asti.

Jos valokuvaa on muokattu tai käsitelty, niin lähettäkää sekä käsittelemätön, että lopullinen versio valokuvasta. Valokuvat voi lähettää linkkinä kuvapalveluun tai drivekansioon, josta ne on helppo ladata tai liitteenä helposti avattavana tiedostona [jpg. png. pdf jne..].

Ilmoittakaa sähköpostissa erikseen, jos ette halua esiintyä kilpailussa omalla nimellänne vaan esimerkiksi nimimerkillä. Kilpailuosallistuminen vahvistetaan sähköpostitse viikon sisällä. Jos et ole saanut siihen mennessä kuittausta kisaosallistumisestasi, niin ota yhteyttä sähköpostilla.

Kuvan lähettämisen lisäksi vastaa alla oleviin kysymyksiin.

Valokuvaaja:

Puhelinnumero:

Sähköpostiosoite (johon haluatte infoviestit ja muun yhteydenpidon):

Mallin/mallien nimet:

Lähdemateriaali:

Hahmon/hahmojen nimet:

Valokuvaajan / mallien kommentti kuvasta. Juontaja kertoo tämän perusteella kuvasta jotakin yleisölle: (Miksi valitsitte juuri tämän kuvan? Onko kuvassa jokin tarina? Kertokaa esimerkiksi kuvaustilanteesta tai yleisistä fiiliksistänne kuvan suhteen.)

Yhteystiedot