Yukicon Yukicon

Ryhmäcosplaykilpailu

Ryhmäkilpailuun voi osallistua 2-5 hengen ryhmissä ja kisassa palkitaan 3 parasta ryhmää. Poistimme pelirajoituksen kilpailusta tarjotaksemme mahdollisimman monelle mahdollisuuden osallistumiseen ja korvasimme pelirajoituksen erillisellä Paras pelicossi! – palkinnolla. Lue lisää uudesta kunniamaininnasta sen omasta kohdasta.

Ryhmien arvioinnissa tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti pukujen tekniseen toteutukseen, ryhmän sisäiseen dynamiikkaan, sekä yleiseen ilmeeseen. Kisassa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet.
Epäselvissä tilanteissa ottakaa yhteyttä cosplay [at] yukicon.fi

 

Haku täynnä!

 

Ilmoittautuminen

Pahoittelemme Cosplaykilpailuun ilmoittautumisen kanssa tapahtunutta teknistä vikaa! Avaamme cosplaykilpailuihin ilmoittautumisen uudestaan 3.11.2017 klo 18:00. Kaikille hyväksytyille on lähetetty vahvistusviesti, muistathan tarkistaa myös roskapostisi! Mikäli et ole saanut vahvistusviestiä, hakemuksesi ei ole tullut perille, sillä kilpailu on järjestelmämme mukaan ollut jo täynnä. Yritäthän ilmoittautua uudestaan haun auettua. Pahoittelemme myös hidasta tiedotusta, mutta halusimme selvittää ensin ongelman syyn ja sen laajuuden.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu yhdessä ryhmäsi kanssa Yukiconin sivujen kautta marraskuussa 3.11. klo. 18:00 ja se sulkeutuu 22.12. klo. 23:59 tai kisapaikkojen täyttyessä. Mahdollisia peruutuspaikkoja täytetään tammikuussa ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Referenssikuvat

Referenssikuvia täytyy olla vähintään yksi per hahmo ja enintään 5 per hahmo. Referenssikuvissa täytyy näkyä selkeästi hahmon koko asu mielellään edestä, sekä takaa ja kaikki siihen kuuluvat osat. Referenssikuvissa ei saa olla osia, joita kisapukuun ei tehdä, tai niistä pitää ilmoittaa selkeästi erikseen. Referenssikuvassa esiintyvät, mutta tuomarointitilanteessa puuttuvat osat vaikuttavat puvun arviointiin. Kaikkien referenssikuvien tulee esittää hahmon samaa versiosta.

Referenssikuvat lähetetään linkkinä ilmoittautumisen yhteydessä. Linkki voi olla esimerkiksi galleria/kansio jossain kuvapalvelussa, Drive tai Dropbox-kansio, Tumblr-postaus tai yksi iso kuva. Tärkeintä, että referenssikuvat ovat selkeitä, helposti tallennettavissa ja ladattavissa.

Säännöt

 • Kilpailupäivä on lauantai
 • Kilpailu sisältää pukujen ennakkotuomaroinnin, valokuvauksen ja lavaosuuden cosplaykisoissa
 • Kilpailuun ei sisälly varsinaista esitystä, mutta ryhmä voi esittää toiveita haluamastaan taustamusiikista omalle lavavuorolleen ja valmistella etukäteen hahmoilleen sopivan lavalle saapumisen ja muutaman poseerauksen. Lavakarismaa ei arvioida
 • Pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi kisaajan, tai toisen ryhmän jäsenen tekemiä (n. 80% asusta). Tuttavan tai perheenjäsenen avustus on sallittua, mutta siitä tulee ilmoittaa tuomaristolle. Teetettyjä tai ostettuja asuja ei hyväksytä. Muokattuja valmisvaatteita voi käyttää rajoitetusti
 • Ryhmän hahmojen täytyy olla samasta lähteestä
 • Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, jos kisaajat pystyvät esittämään tarkat referenssikuvat hahmoistaan
 • Ryhmäläiset eivät voi cossata samaa hahmoa, ellei se ei ole merkittävää lähteen juonelle
 • Ryhmä ei ole saanut sijoittua ryhmällään aiemmissa kilpailuissa, mutta ryhmän yksittäiset jäsenet ovat voineet sijoittua omalla asullaan yksilökilpailuissa
 • Kisassa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet. Jos olet epävarma asusi soveltuvuudesta kilpailuun, ota yhteyttä cosplayvastaavaan
 • OC hahmot, fanihahmot, LARP hahmot ja hahmot joista ei ole olemassa virallista designia eivät ole sallittuja
 • Hahmosta täytyy olla olemassa virallista, julkaistua kuvamateriaalia. Fanart ei käy referenssikuvaksi
 • Kilpailuun osallistujille tarjotaan maksutta lauantailippua, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumapaikalla

Kisaan tulematta jättäminen ennakkoon peruuttamatta (viimeistään 16.2.2018) ilman painavaa syytä tai sääntöjen vastaisella puvulla kisaaminen voi evätä määräaikaisesti oikeuden kisaamiseen tulevaisuuden Yukiconeissa.

Yhteystiedot