Yukicon Yukicon

Ryhmäcosplaykilpailu

Ryhmäkilpailu on Yukiconin oma teemacosplaykilpailu, jossa palkitaan kolme parasta ryhmää! Kilpailuun voi osallistua 2-5 hengen ryhmissä. Kilpailuun otetaan mukaan kisaajia erilaisista videopelilähteistä [mobiili, konsoli etc.] ilman lähdemaarajoitusta. Epäselvissä tilanteissa ottakaa yhteyttä cosplay [ät] yukicon.fi.

Ryhmien arvioinnissa tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti pukujen tekniseen toteutukseen, ryhmän dynamiikkaan ja yleiseen ilmeeseen.

Ilmoittautuminen

Ryhmäcosplaykilpailun peruutuspaikkojen täyttö avautuu Yukiconin sivuilla 3.1.2017 klo 18:00! Toimi nopeasti, sillä peruutuspaikkoja on tarjolla vain hyvin pieni määrä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautumislomake sulkeutuu viimeistään 15.1.2017 klo 23:59.

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

Referenssikuvat

Referenssikuvia täytyy olla vähintään yksi per hahmo ja enintään 5 per hahmo. Referenssikuvissa täytyy näkyä selkeästi hahmon koko asu mielellään edestä, sekä takaa ja kaikki siihen kuuluvat osat. Referenssikuvissa ei saa olla osia, joita kisapukuun ei tehdä, tai niistä pitää ilmoittaa selkeästi erikseen. Referenssikuvassa esiintyvät, mutta tuomarointitilanteessa puuttuvat osat vaikuttavat puvun arviointiin. Kaikkien referenssikuvien tulee esittää hahmon samaa versiosta.

Referenssikuvat lähetetään linkkinä ilmoittautumisen yhteydessä. Linkki voi olla esimerkiksi galleria/kansio jossain kuvapalvelussa, Drive tai Dropbox-kansio, Tumblr-postaus tai yksi iso kuva. Tärkeintä, että referenssikuvat ovat selkeitä, helposti tallennettavissa ja ladattavissa.

Säännöt

  • Kilpailupäivä on sunnuntai
  • Kilpailu sisältää pukujen ennakkotuomaroinnin, valokuvauksen ja lavaosuuden cosplaykisoissa
  • Kilpailuun ei sisälly varsinaista esitystä, mutta ryhmä voi esittää toiveita haluamastaan taustamusiikista omalle lavavuorolleen ja valmistella etukäteen hahmoilleen sopivan lavalle saapumisen ja muutaman poseerauksen
  • Pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi kisaajan, tai toisen ryhmän jäsenen tekemiä (n. 80% asusta). Tuttavan tai perheenjäsenen avustus on sallittua, mutta siitä tulee ilmoittaa tuomaristolle. Teetettyjä tai ostettuja asuja ei hyväksytä. Muokattuja valmisvaatteita voi kä yttää rajoitetusti
  • Ryhmän hahmojen täytyy olla samasta pelistä
  • Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, jos kisaaja pystyy esittämään tarkat referenssikuvat hahmostaan
  • Ryhmäläiset eivät voi cossata samaa hahmoa, ellei se ei ole merkittävää pelin juonelle
  • Ryhmä ei ole saanut sijoittua ryhmällään aiemmissa kilpailuissa, mutta ryhmän yksittäiset jäsenet ovat voineet sijoittua omalla asullaan yksilökilpailuissa
  • Kilpailuun osallistujille tarjotaan maksutta sunnuntailippua, jonka voi päivittää viikonloppulippuksi 14 e hinnalla
  • Tarkennus:  Videopelilähteeksi lasketaan vain lähteet, jotka ovat alun perin ilmestyneet videopelinä.  Esimerkiksi Naruto Ultimate Ninjasta tehdyllä asulla kisaaminen ei ole sallittua, sillä Naruto ei ole alun perin videopelihahmo.

Kisaan tulematta jättäminen ennakkoon peruuttamatta (viimeistään 17.2.2017) ilman painavaa syytä voi evätä oikeuden kisaamiseen tulevaisuudessa Yukiconissa.

Ota yhteyttä!