Yukicon Yukicon

Tuomariesittelyt

Tuomariesittelyt

Lue täältä Yukiconin cosplaykilpailujen tuomareista enemmän!

 

Ryhmäcosplaykilpailun tuomaristo

Mira ”Elzy” Hovi

Mira ”Elzy” Hovi ja kuvaajana Jennina Pitkälä

Tervehdys! Olen Mira ”Elzy” Hovi, cosplay-piireihin alkuvuonna 2008 hiipinyt harrastaja. Kisoista kiinnostuin jo ensimmäisten pukujeni aikaan ja päädyinkin lavalle muutaman tuotoksen jälkeen.  Sijoituksia on rapsahtanut kohdalleni joistakin kisoista, ja saatoinpa toissavuonna piipahtaa Ruotsinkin puolella NCC:n merkeissä. Kisataustani on paripainotteinen, minkä vuoksi odotan innolla Yukiconin pari- ja ryhmäkilpailun pukuloistoa!

Cosplayssa parasta on katsoa peiliin ja huomata, että kasa materiaaleja alkaa herätä eloon nimettynä kokonaisuutena. Olen erityisen mieltynyt peruukkeihin sekä liehuviin vaatekappaleisiin, mutta työskentelen mielelläni monenlaisten hahmojen ja tekniikoiden parissa. Kisapuvuilta odotan erityisesti huolellisuutta ja yhdennäköisyyttä lähteeseen. Yksityiskohdat ja tarkka kädenjälki luovat vakuuttavan kokonaisuuden erityisesti positiivisella asenteella varustettuna. Kisaan kannattaakin lähteä rohkein mielin!

Kuvaaja: Jennina Pitkälä

 

Veera Ketonen & Taija Karppinen

Veera ja Taija ja kuvaajana Katariina Ihalainen

Veera ja Taija ja kuvaajana Katariina Ihalainen

Moikka!

Olemme Veera Ketonen ja Taija Karppinen, 23-vuotiaat cosplay-kaverukset! Olemme molemmat harrastaneet cosplayta jo useamman vuoden ja yhdessä olemme kisailleet neljän kilpailun verran!

Meillä molemmilla on vaatetusompelijan koulutus, mutta vuosien mittaan olemme näperrelleet myös erilaisia armoreita ja proppeja.

Suosikkipeleihimme lukeutuvat muun muassa Ace Attorney -sarja, Skyrim sekä Overwatch. Videopelit ovat lähellä sydäntämme ja toivommekin näkevämmme huikeaa pukuloistoa kilpailussa!

Kuvaaja: Katariina Ihalainen

 

Photoshootkilpailun tuomaristo

Mialiina Cosplay Photography – Eveliina Kronqvist

Mialiina, kuvannut DF

Hei! Olen Eveliina Kronqvist, mutta netissä tunnetumpi nimellä mialiina tai mialiina cosplay photography. Olen harrastanut aktiivisesti cosplayvalokuvausta muutaman vuoden, ihastuen taitaviin ja sympaattisiin cosplayharrastajiin ja kanssavalokuvaajiin. Vuosien aikana olen työskennellyt kuvaajana tapahtumissa, sekä toteuttanut lukuisia cosplaykuvauksia tapahtumien ulkopuolella. Uusien tuttavuuksien solmiminen cosplaykuvauksen kautta on ollut ihan parasta!

Cosplaykuvissa kiinnitän erityisesti huomiota tarinaan, ja siihen millaisia mielikuvia minulle kuvasta syntyy. Minusta on mielenkiintoista lukea ja kuulla kuvaajien tarinoita kuvaustilanteista, tekniikoista joita kuvan luomiseen käytettiin, sekä ideasta kuvan takana. Yukiconin photoshootkilpailussa odotan näkeväni sekä talvisen satumaisia kuvia, että intensiivisyyttä joka sopii tapahtuman teemaan, selviytymispeleihin.

Lykkyä pyttyyn kaikille kisaajille!

(ps. mikäli omat työni kiinnostavat, kurkkaa sivulle: https://www.facebook.com/mialiinaphoto/)

 

Neo Aarnikotka

Neo Aarnikotka, kuvaajana Laura Mustonen

Neo Aarnikotka, kuvaajana Laura Mustonen

Terve! Olen intohimoinen taitelija Helsingistä. Taiteilun ja näyttelyiden tekemisen ohella opiskelen media-alaa erikoistuen valokuvaukseen. Kuvaajana luon hetkistä visuaalisia tarinoita ja etsin uniikkia kauneutta eri muodoissa. Kuvaan enimmäkseen ihmisiä ja potretteja. Kuvausprojektini pyörivät usein fantasian ja estetiikan äärellä sekä/tai yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden ympärillä. Cosplaykuvaus on mielenkiintoista minulle juuri tarinallisuuden vuoksi. Tuomarina toivon näkeväni paljon luovia kuvia ja erikoisia ilmaisukeinoja hetken vangitsemisessa.

Tumblr: http://neoaarnikotka.tumblr.com/

Instagram: https://www.instagram.com/neoclickphoto/

Twitter: https://twitter.com/neoaarni

Portfolio: http://cargocollective.com/neoaarnikotka

 

Askar Ibragimov

Askar

Askar Ibragimov

I am a freelance photographer who shoots cosplay, portraiture and performing arts for several years. I have started from basic pictures of cute girls outdoors about six years ago and ended up playing with complex lights, smoke and fire (not to mention Photoshop) nowadays. I do not have formal education in arts, but I am replacing it with extensive self-studies in composition, color, advanced Photoshop techniques and other aspects of the work. Photography let me meet interesting people in subcultures (like cosplay and goth), ballet dancers and sport athletes. I like interesting projects with challenge and complexity, and divide my photographic ambitions between portratits of interesting people, cosplay shoots and heavy metal events like Tuska Festival. In a best cosplay photo I hope to see a good blend between artistic skills and nice cosplay 🙂

https://www.facebook.com/askar.ibragimov.photo/
https://askaribragimov.com/
IG @onkami.

 

Hall Cosplay-kilpailun tuomaristo

Pauliina ”Aselea” Nihtilä

Aselea, kuvaajana Mialiina Cosplay Photography

Aselea, kuvaajana Mialiina Cosplay Photography

Heips! Olen Pauliina ”Aselea” Nihtilä, kymmenisen vuotta pukuja väkertänyt opiskelija. Kisaaminen on ollut osa harrastamistani lähes yhtä kauan, ja vuonna 2015 suuntasin kansainväliselle lavalle NCC-finaalissa.
Cosplayn hienoimpia piirteitä on kummallisten hahmosuunnitelmien mahdollistama toteutustapojen kirjo. Kisapukuja tutkiessa onkin aina mielenkiintoista kuulla, millaisilla ratkaisuilla on päästy hiottuun ja toimivaan lopputulokseen. Pukujen työstämisessä parasta on yksityiskohtien näpertely: etenkin monenlaiset maalauskuviot ja kultakoristeet ovat lähellä sydäntäni. Huolellisesti toteutettuja, innolla esiteltyjä kokonaisuuksia on ihanaa katsella.

Onnea pukujen tekemiseen!

Kuvaaja: Mialiina Cosplay Photography

 

Mikael ”Emery” Hynynen

Emery

Mikael, kuvaajana Niklas Photography

Hellou~ Oon Mikael ”Emery” Hynynen, kohta yhdeksän vuotta cosplayta harrastanut nuorukainen, joka opiskelee vaatetusalaa ammattikorkeakoulussa. Olen aina ollut innoissani puvustuksesta ja muutaman vuoden larpattuani cosplay liittyi osaksi (ja lopulta pääosaksi ;D) luovaa elämäntyyliäni.

Cosplayssa minua innostaa hyvien materiaalien etsiminen, niiden muuttuminen asukokonaisuudeksi kaavoituksen, leikkuun ja ompelutyön jälkeen ja samalla saa huomata, että on itse tekijänä kehittynyt joka projektin jälkeen niin ompelun kun kaiken muun saralla! Arvostan siistiä jälkeä, hyvää kaavoitusta sekä mittasuhteita ja hahmouskollisuuteen pyrkimistä meikkiä jne. kera.

Kisaillut olen muutaman kerran niin yksin kuin parina ja viime aikoina olen päässyt myös kokemaan miltä tuntuu olla cosplaytuomarin penkissä. Olen nauttinut tästä hommasta paljon ja innolla odotan tulevaa kisaa! Rohkeasti vaan mukaan esittelemään tunteilla ja tarmolla uurastettuja cosplaykokonaisuuksia!

Kuvaaja: Niklas Photography

 

Noora Cosplay – Noora Nevalainen

Noora Cosplay, kuvaajana Mialiina Cosplay Photography

Noora Cosplay, kuvaajana Mialiina Cosplay Photography

Hei! Mie olen Noora! Olen enemmän ja vähemmän harrastellut cosplayta vuodesta 2004 asti, mutta vasta viime vuosina innostunut toden teolla haastamaan itseni cosplayn parissa.

Cosplayn lisäksi suurkulutan videopelejä, ja monesti valitsenkin cossattavat hahmoni niistä. Intohimo kaikkeen käsityöhön sai minut opiskelemaan kivi- ja metalli-artesaaniksi sekä kuva-artesaaniksi.

Rakastan muotoilua, maalaamista ja periaatteessa kaikkea missä pystyy luomaan käsillä! Cosplayssa pidän etenkin isojen osien muotoilusta, haarniskoista sekä propeista.

Kisasin Cosplayn SM-kisoissa vuonna 2015 sekä 2016, ja kiinnostus kisaamiseen palaa kirkkaana.

 

Kuvaaja: Mialiina Cosplay Photography
–>

Ota yhteyttä!