Yukicon Yukicon

Cosplaytuomarit

Yksilökilpailun tuomarit

Vivilan

Olen helsinkiläinen cosplayaaja, jolle harrastus on tapa osoittaa arvostuksensa cosplayattua lähdettä kohtaan. Olen edustanut Suomea vuoden 2016 Nordic Cosplay Champinship -kilpailussa Ruotsin Närconissa. Pidän yksinkertaisten pukujen tekemisestä, sillä niissä näen helposti kehittymiseni tiettyjen tekniikoiden parissa. Viime aikoina olen kuitenkin astunut myös pois mukavuusalueeltani yksityiskohtaisempien pukujen ja proppien pariin. Tämä on tuonut minulle lisää kiinnostavia alueita rakkaassa harrastuksessa, joita mielelläni kehittäisin tulevaisuudessa pidemmälle pukuja tehdessäni. Tuomarointikokemusta omaan muutaman kilpailun verran ja olen suuresti nauttinut siitä, mitenerilainen jokainen kokemus on ollut!

Odotan innolla Yukiconin kilpailuja!

Kuva © AG cosplay & photography

 

Helena ”Hellu” Alajärvi

Hei, olen Helena ”Hellu” Alajärvi ja harrastanut cosplayta pyöreät 10 vuotta. Olen rakentanut erilaisia pukuja laidasta laitaan ja niistä jokainen on tehty jostakin itselle rakkaasta hahmosta. Olen kilpaillut useissa tapahtumissa, niin walk-on kisoissa kuin arvokisakarsinnoissa ja vuoden 2015 SM-kisojen myötä myös sitä seuraavissa Nordic Cosplay Championship -finaalissa sekä Cosplay World Masters -kilpailussa. Cosplayn yksi parhaimmista puolista on, että sen ohessa voi toteuttaa itseään monella tapaa ja jokaisen tehdyn puvun kohdalla oppii aina jotakin uutta. Puvuissa keskitynkin tasapainoiseen kokonaisuuteen unohtamatta kuitenkaan pieniä yksityiskohtia.

Tsemppiä kisaajille ja nähdään Yukiconissa!

Kuva © Polly Cosplay Photography

 

Paula ”outomaatti” Rynty

Heips, Paula/outomaatti tässä! Cosplayta on tullut harrastettua vuodesta 2012, ja mukaan on mahtunut roimasti hienoja muistoja sekä kisalavalta että tuomarointihuoneen syövereistä. Kisapukujen osalta silmäni kiiluvat pienille yksityiskohdille, kekseliäille toteutustavoille sekä monipuoliselle materiaalin soveltamiselle.

Tsemppiä kaikille kisaan, muistakaa pysyä lämpiminä tuiskussa ja tuulessa!

 

Ryhmäkilpailun tuomarit

Niancelot

Olen Niancelot, cosplayn pyöreän pöydän urhea ritari. Cosplay-vuosia minulle on kertynyt 7 ja olen näiden vuosien aikana ehtinyt tehdä monenmoista pukua muhkeista hameista perus koulupukuun. Minut voi useimmiten nähdä cosplayaamassa siskoni Maucivalin kanssa ja olemme olleet tiimi alusta asti. Olemme jopa kisanneet yhdessä ja tänä syksynä toimme kotiin Cosplayn SM ryhmäsarjan hopeaa. Olen kisannut jo muutaman kerran, mutta tämä on ensimmäinen kosketukseni tuomaroinnin maailmaan. Odotan kilpailua innolla ja en malta odottaa, että pääsen oppimaan uutta!

Toivottavasti pystymme yhdessä luomaan kaikille mukavan kisapäivän!

Kuva © Punapanda

 

Tamameru

Hei, olen Tamameru ja harrastanut cosplaytä vuodesta 2010. Tällä hetkellä opiskelen vaatetusompelijaksi ja vapaa-ajalla jaksan intoilla pukujen tekemisestä sekä valokuvauksesta. Kisa- ja esiintymiskokemusta on kertynyt itselleni jo reilummin, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa tuomaroimassa. Puvuissa arvostan hallittua kokonaisuutta, materiaalivalintoja ja istuvuutta.

En malta odottaa kaikkia hienoja pukuja luovine ratkaisuneen!

Kuva © Punapanda

Jani ”Cidi” Laukkanen

Hei! Nimeni on Jani Laukkanen mutta cosplaypiireissä saatatte tuntea minut Cidi Cosplay-nimen alta. Olen 25-vuotias Lahdessa asuva miehenalku ja olen vuodesta 2010 asti aktiivisesti cossannut, kisannut ja esiintynyt lavoilla, jonka johdosta olette ehkä nähneet minut erinäisissä cosplaykilpailuissa, FFFighteja  juontamassa tai VS-musikaalissa mukana. Lavastajan ammattini takia erityisosaamiseni keskittyy proppeihin ja panssareihin, joihin kiinnitänerityisesti huomiota puvuissa tuomaroinnin aikana.

Onnea kaikille kisaan osallistuville jo tässä vaiheessa ja tehkää parhaanne sillä sitä enempää emme voi teiltä vaatia, mutta mikä tärkeintä, niin muistakaa pitäkää hauskaa! 😉

Kuva © Kari Hiltunen Photography

 

Photoshootkilpailun tuomarit

Mikael Peltomaa

Olen Mikael Peltomaa ja valokuvausta on tullut harrastettua noin 8 vuotta, joista viimeiset 2 vuotta se on ollut myös ammattina. Valokuvauksessa minua kiehtoo sen tarjoamat haasteet ja erilaiset ihmiset ja paikat joihin tulee törmättyä. Kuvissa kiinnitän huomiota tekniseen toteutukseen, sisältäen jälkikäsittelyn onnistumisen ja miten sitä on käytetty hyväksi, myös kuvassa esiintyvien asioiden sommittelu ja ympäristö ovat tärkeitä.

Kuva @ Tapio Matikainen

 

Emilia AG Lahtinen

Hei! Olen Emilia tai tutummin AG ja olen valokuvannut cosplay-harrastajia aktiivisesti vuodesta 2011. Viime vuonna voitimme Maiju Härkösen kanssa tuomareiden palkinnon Yukiconin photoshoot-kilpailusta, joten tänä vuonna olen mukana tuomaroimassa kilpailua. Olen aikaisemmin tuomaroinut viidessä photoshoot-kilpailussa, joista Yukiconin järjestämät kilpailut ovat olleet ehdottomia suosikkejani. Joka vuosi kilpailijat ovat tuoneet kilpailuun entistä edustavampia ja kauniita kuvia, joten odotan innolla millaisia kuvia tänä vuonna pääsemme näkemään Yukicon 5.0:ssa.

Toivotan jo etukäteen kaikille kisaajille paljon onnea ja menestystä kilpailuun!

             

Kuva © Jkameko Valokuvaus

Neo Aarnikotka

Olen Neo Aarnikotka, mediataitelija ja valokuvaaja Helsingistä. Kiinnostuin valokuvauksesta teininä kuvatessani kavereiden cosplaypukuja ja muita hienoja asuja. Ajan saatossa siirryin käyttämään kameraa yhtenätyövälineenä taiteen tekemisessä ja kävin opiskelemassa valokuvaajan tutkinnon. Nautin cosplay-kuvauksessa sen tarinallisista elementeistä ja omistautumisesta yhteiselle fanituksen kohteelle sekä kuvaajan että kuvattavan osalta.

Odotan näkeväni kisassa paljon kiehtovia kuvia ja odotan innolla tuomarointia!

            

Kuva © Neo Aarnikotka

 

Yhteystiedot