Yukicon Yukicon

Yksilöcosplaykilpailu

Kävijöidemme pyynnöstä tänä vuonna tarjoamme yleisöllemme yksilökilpailun. Yukiconissa jo useampana vuonna nähty Hall Cosplaykilpailu korvataan perinteisellä yksilökisalla.
Tuomarit arvioivat yksilökisaajia ainoastaan pukujen perusteella. Asuissa kiinnitetään huomiota erityisesti pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen ja yleisilmeeseen. Tuomarit palkitsevat kisassa kolme parasta asua. Kilpailu ei sisällä esitystä, mutta lavaosuudelle voi suunnitella hahmolle sopivan sisääntulon ja muutaman poseerauksen. Kilpailussa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet. Myös Sakizou-asut ovat sallittuja.

Epäselvissä tilanteissa ottakaa yhteyttä cosplay [at] yukicon.fi

 

Haku täynnä!

Ilmoittautuminen

Pahoittelemme Cosplaykilpailuun ilmoittautumisen kanssa tapahtunutta teknistä vikaa! Avaamme cosplaykilpailuihin ilmoittautumisen uudestaan 3.11.2017 klo 18:00. Kaikille hyväksytyille on lähetetty vahvistusviesti, muistathan tarkistaa myös roskapostisi! Mikäli et ole saanut vahvistusviestiä, hakemuksesi ei ole tullut perille, sillä kilpailu on järjestelmämme mukaan ollut jo täynnä. Yritäthän ilmoittautua uudestaan haun auettua. Pahoittelemme myös hidasta tiedotusta, mutta halusimme selvittää ensin ongelman syyn ja sen laajuuden.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu Yukiconin sivujen kautta marraskuussa 3.11. klo. 18:00 ja sulkeutuu 22.12. klo. 23:59 tai kisapaikkojen täyttyessä. Mahdollisia peruutuspaikkoja täytetään tammikuussa ja siitä ilmoitetaan erikseen. Jos peruutuksia tapahtuu huomattava määrä, yksilökilpailu tullaan muuttamaan Hall Cosplaykilpailuksi. Mikäli kisa muutetaan Hall Cosplaykilpailuksi, saavat paikalle saapuneet, ennakkoilmoittautuneet kisaajat automaattisesti Hall Cosplaykilpailusta kisaajapaikan.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Referenssikuvat

Referenssikuvia täytyy olla vähintään 1 ja enintään 5. Referenssikuvissa täytyy näkyä selkeästi hahmon koko asu mielellään edestä, sekä takaa ja kaikki siihen kuuluvat osat. Referenssikuvissa ei saa olla osia, joita kisapukuun ei tehdä, tai niistä pitää ilmoittaa selkeästi erikseen. Referenssikuvassa esiintyvät, mutta tuomarointitilanteessa puuttuvat osat vaikuttavat puvun arviointiin. Kaikkien referenssikuvien tulee esittää hahmon samaa versiosta.

Referenssikuvat lähetetään linkkinä ilmoittautumisen yhteydessä. Linkki voi olla esimerkiksi galleria/kansio jossain kuvapalvelussa, Drive tai Dropbox-kansio, Tumblr-postaus tai yksi iso kuva. Tärkeintä, että referenssikuvat ovat selkeitä, helposti tallennettavissa ja ladattavissa.

Säännöt

  • Kilpailupäivä on lauantai
  • Kilpailu sisältää pukujen ennakkotuomaroinnin, valokuvauksen ja lavaosuuden cosplaykilpailuissa
  • Kilpailuun ei sisälly varsinaista esitystä, mutta kisaaja voi lähettää haluamansa musiikkitiedoston omalle lavavuorolleen ja valmistella etukäteen hahmolleen sopivan lavalle saapumisen ja muutaman poseerauksen. Lavakarismaa ei arvioida.
  • Puvun tulee olla suurimmaksi osaksi kisaajan itse tekemä (n. 80% asusta). Tuttavan tai perheenjäsenen pienimuotoinen avustus on sallittua, mutta siitä tulee ilmoittaa tuomaristolle. Teetettyjä tai ostettuja asuja ei hyväksytä. Muokattuja valmisvaatteita voi käyttää vain rajoitetusti
  • Kisassa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet. Sakizo-asut ovat myös sallittuja. Jos olet epävarma asusi soveltuvuudesta kilpailuun, ota yhteyttä cosplayvastaavaan
  • OC hahmot, fanihahmot, LARP hahmot ja hahmot joista ei ole olemassa virallista designia eivät ole sallittuja
  • Hahmosta täytyy olla olemassa virallista, julkaistua kuvamateriaalia. Fanart ei käy referenssikuvaksi
  • Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, jos kisaaja pystyy esittämään tarkat referenssikuvat hahmostaan
  • Kisaaja ei ole saanut sijoittua puvullaan aiemmissa kilpailuissa
  • Kilpailuun osallistujille tarjotaan maksutta lauantailippua, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumapaikalla

Kisaan tulematta jättäminen ennakkoon peruuttamatta (viimeistään 16.2.2018) ilman painavaa syytä tai sääntöjen vastaisella puvulla kisaaminen voi evätä määräaikaisesti oikeuden kisaamiseen tulevaisuuden Yukiconeissa.

Yhteystiedot