Yukicon Yukicon

Ohjelmapaljastukset

 

Yukicon 5.0 Magical Kingdom ensimmäiset ohjelmapaljastukset ovat täällä!

Ennen kuin kurpitsat ilmestyvät kuisteille ja henget hautaismaille, taiomme teille esiin kokoelman tulevia ohjelmia. Luvassa on mm. fantasiaa ja mytologiaa, pohdintaa kulttijohtajista ja idoliwaifuja sekä asiaa cosplaysta niin fanituksessa kuin kameran takana.

(Ohjelmapaljastus ryhmät ovat eroteltu lumihiutaleella ja järjestetty uusimmasta vanhimpaan)

 

Ready, Steady, Edit! – AMV-editointi ruohonjuuritasolta –  MKtsudo, Toni ”Jefre Akemire” Jefremoff

Elämme uutta AMV-aikakautta. AMV:itä, editoijia ja kilpailuita tulee kuin sieniä sateella, eikä loppua toistaiseksi ole näkyvissä. Samalla myös kisojen finaaleissa nähtävien videoiden taso on noussut ja jopa vanhoillakin koirilla tuntuu menevän sormi suuhun kun oma video ei päässytkään karsinnoista läpi. Tällä luennolla ei kuitenkaan haukuta huonoja videoita maanrakoon vaan annetaan vinkkejä aivan ruohonjuuritasolta, kuinka voisit parantaa videoidesi laatua ja kuinka voisit helpottaa omaa editointiurakkaasi, sekä kuinka valmistautua AMV-kilpailuihin, olit sitten aloittelija tai konkari. Ohjelmassa käydään myös läpi hieman itse editointiprosessiakin luennoitsijoiden tekemän yhteisen videon kautta. Luennon pitäjät ovat kokeneita editoijia, joilla on kokemusta sekä kisaamisesta että tuomaroinnista. Ohjelma saattaa sisältää suolaa ja seksuaalista sisältöä.

Ohjelman suositusikäraja 15+

 

World of Warcraft – ennen ja nyt – Mirva ”mirusuperstar” Kontio

Blizzard Entertainmentin World of Warcraft julkaistiin 13 vuotta sitten, ja se loi uuden ajan ja standardit MMORPG:lle, tuttavallisemmin mörpeille. Se pohjautui Blizzardin menestyneelle RTS-pelisarjalle Warcraft. Pelillä on pitkä taival alkuvaiheista, eikä pelaajakadoiltakaan ole vältytty. Tule kuuntelemaan WoWin tarinaa sen loren, designin ja veteraanipelaajan näkökulmasta. Miksi WoWi elää vielä vahvasti yli kymmenen vuoden jälkeen kun muut mörpit ovat tulleet ja menneet? Mitä on luvassa WoWin tulevaisuudessa, ja ehkä tärkeintä: onko WoWilla enää tulevaisuutta?

 

Odin Sphere syvemmin tarkasteltuna  – Jutta ”Jude” Kovanen

Mitä kaikkea jäi Odin Spherea pelatessa huomioimatta tai mitä kaikkea ei selvinnyt vain pelaamalla? Ovatko Gwendolynin siivet aidot? Mikä oli Corneliuksen miekan nimi? Keiden kaikkien hallussa Titrelin sormus aikajanallisesti kulki? Tule kuuntelemaan luentoa, jossa pureudutaan syvemmin Odin Spheren tarinaan ja hahmoihin. Luennolla käsitellään jonkin verran myös germaanista mytologiaa, josta peli on saanut paljon vaikutteita.

Ohjelma sisältää paljon juonenpaljastuksia, jolloin sitä suositellaan jo peliin tarkemmin tutustuneille.

 

Dota 2 – ”Peli joka tekee muista peleistä tarpeettomia”  –  Lauri ”Larre” Lipponen, Eero ”Huopatossu” Luomansivu

Dota 2 on julkaisustaan lähtien roikkunut Steamin pelilistan kärjessä, eikä syyttä. Tästä huolimatta peli saa kuitenkin usein osakseen kovasanaista kritiikkiä, joskus jopa henkilöiltä jotka eivät ole sitä koskaan pelanneet! Luennolla tutustumme tarkemmin Dotan sekä MOBA-pelien historiaan ja pohdimme syitä Dotan suurelle suosiolle. Lisäksi vertaamme Dotaa muutamaan muuhun saman genren peliin, verraten niiden ominaisuuksia ja niiden vaikutusta pelikokemukseen. Luennon lopussa meillä on (toivottavasti) tarjolla vastaus kysymyksistä suurimpaan: onko Dota 2 todella paras videopeli ikinä? Mukaan suolaantumaan ovat tervetulleita MOBA-pelien veteraanit, mutta emme kuitenkaan kehota uusia pelaajia poistamaan itseään luentosalista.

PS: Ohjelmaan ei kannata suhtautua liian vakavasti.

 

Armello – Eläinten Game of Thrones  –  Janne ”Kaaliman” Kauranen

Rotasta karhuun ja sudesta jänöjussiin, klaanit julistavat, on koittanut aika ottaa valtaistuin. Sillä Mätänä tunnettu korruptiotauti on kääntänyt kuninkaan pahaksi ja uhkaa nyt Armellon valtakuntaa.Tule kuuntelemaan tämän henkeäsalpaavan juonen lisäksi digitaalisesta satulautapelistä, jossa yhdistyy syvä korttipelitaktiikka, rikas lautapelistrategia ja roolipelien hahmojärjestelmä. Suorita tehtävät, juonittele, palkkaa agentit, tee loitsut ja kohtaa muut pelaajat. Tavoitteesi – julistautuminen Armellon kuninkaaksi tai kuningattareksi.

 

 

Keittiöpsykologialla kirjoittajan nirvanaan –  Meri ”Mercury” Vuolle

Oletko koskaan katsonut hahmojasi ja miettinyt, että ei jessus eihän tässä vaihdu kuin hiustyyli. Jos vastauksesi on kyllä ja vaikka ei olisikaan niin tule katsomaan ja kuuntelemaan, kuinka keittiöpsykologisin keinoin ja netin tyhmien testien avulla voit luoda vaihtelua animeprotagonistien ja Nathan Drakien muodostamaan riviin.

 

Taikapoikaelämää rakkauden ja kylpemisen voimalla –  Alli ”Kalmatar” Muhojoki, Kerttu ”Kagehitsuji” Muhojoki

Kaksikautinen anime Binan koukou chikyuu Boei-bu LOVE! seuraa viiden taikapojaksi päätyneen lukiolaisen arkielämää, joka koostuu enimmäkseen rakkauden puolesta taistelemisesta ja kylpemisestä. Luennolla käsitellään sarjan maailmaa, hahmoja ja juonta, ja selvitetään miten se yksinkertaisuudestaan huolimatta onnistuu viihdyttämään katsojaa. Ohjelma sisältää pienimuotoisia spoilereita, mutta sopii myös sarjaan ennestään perehtymättömille.

 

Tunnista anime!-visailu –  Effy

Onko sinulla hyvä havainnointikyky ja omaat hyvän visuaalisen muistin? Sitten pärjäät tässä anime-aiheisessa tietovisassa taatusti loistavasti! Eri sarjoja tunnistetaan tässä visailussa kuvien pohjalta. Kuvissa saattaa esiintyä esimerkiksi sarjasta tuttuja eläimiä, logoja tai outoja hiustyylejä.

 

==> Hiveswap: Matka sarjakuvasta peliksi! Michael ”Tokushu” Ikola

2017 ihmiset innostuivat uudesta Hiveswap pelistä, mutta mistä oikein on kysymys ja mitä kaikkea taustalla on tapahtunut ennen pelin julkaisemista? Ohjelmassa käsitellään itse Hiveswap peliä ja sitä, miten Homestuck sarjakuvasta päästiin Hiveswap pelin julkaisemiseen asti.

Ohjelma sopii erityisesti henkilöille, jotka eivät tunne peliä tai Homestuck sarjakuvaa.

 

 

Isekai – elämä toisessa maailmassa on peliäRaakel H, Iina S

Nykyajan japanilaisen populaarikulttuurin parissa törmää lähes vääjäämättä isekai-sarjoihin, joissa siirrytään eri keinoin toiseen maailmaan. Valtaosa näistä sarjoista puolestaan lainaa elementtejä videopelien maailmasta. Millaisia isekai-sarjoja nykyään tehdään, ja miksi ne ovat niin suosittuja ja runsaslukuisia? Entä miten pelillisyys käytännössä näkyy teoksessä, jonka media ei ole peli?

Tällä luennolla keskitytään moderneihin isekai-sarjoihin ja erityisesti siihen, miten peleistä tutut teemat ja ilmiöt näkyvät niissä.

 

Otaku? Vanhemmat? Mitä teen!? –  Emi

Mitä teen, kun anime, manga ja videopelit vievät elämäni!? Entä miten kerron vanhemmilleni uudesta harrastuksestani? Miten voi käy, kun vanhempani haluavat tutustua uuteen harrastukseeni perin pohjin!?  Vinkkejä ja oma tarina, miten paljastaa tämä kaikki? Ja kuinka otaku oleminen on väittänyt elämäni!

 

”Let’s make a Lapsi” OC- paja – Nomi Haakana, Jakkarakun, Jalle

Haluatko luoda oman hahmon, muttet ole uskaltanut? Nyt on hetkesi! Tule pajaan tekemään kanssamme maaginen hahmo mukavin mielin! Opastamme ja tsemppaamme tarpeen mukaan! Panostamme enemmän hahmon ulkonäköön ja persoonaan, joten suosittelemme ottamaan omat piirustuskamat mukaan. People who don’t speak finnish are also welcome to the OC workshop! We’ll translate everything if needed!

 

Näyttämömiekkailun perusteet cosplay-harrastajalle – Emma ”Feryaran” Uronen

Oletko aina halunnut olla oman elämäsi Sephiroth? Intoa ja kiinnostusta olisi, mutta miekka ei viuhu haluamallasi tavalla? Nyt sinun on mahdollisuus päästä opettelemaan klassisen näyttämömiekkailun perusteita kokeneen vetäjän opastamana. Pajassa käydään läpi lavamiekkailun perusliikkeet ja -asennot sekä opetellaan helppoja koreografioita.  Ilmoittauduthan ennakkoon! Käytämme työpajassa yhden käden pistomiekkoja, jotka osallistujat saavat käyttöönsä)

 

 

Karismaattista kulttijohtajaa etsimässäNinjaKirkki, Tsyyki

Heinäkuun lopuilla julkaistu deittipeli, Dream Daddy, on osalle varmasti tuttu tuote. Pirteä värimaailma, liukuva dialogi ja hupsut ”isit” saivat monet nauttimaan pelistä, jopa hieman liikaakin. Pelin tiedostoista löytynyt, julkaisematon kultti-tarina kiehtoo monia ja se innostaakin näitä kahta internetin oppimäärän harrastaja tutkijaa sukeltamaan syvemmälle pelin juoneen. Tule mukaamme matkalle, missä esitämme kultin mahdollisen tarkoituksen ja pohdimme hypoteettisia loppuja tarinalle.

 

Love Live Sunshine – samaa vai samaa ja parempaa? – Johanna ”Huilailee” Kari

Love Live Sunshine jatkoi alkuperäisen viitoittamalla tiellä, mikä sekä miellytti että vihastutti, riippuen keneltä kysyt. Tukehtuiko Sunshine muussiin vai riittikö tähtivoima ilman edellistä sukupolvea? Yritän ohjelmassa pohtia sarjan meriittejä, Love Live -tuoteperheen jatkuvuutta sekä ihan vain sitä, kuka on paras tyttö.

 

Cosplay ja fanius Mira ”Elzy” Hovi

Cosplay on harrastus, joka perustuu joksikin hahmoksi tai henkilöksi pukeutumiseen. Cosplayn pariin ja kunkin puvun valintaan voi päätyä mitä erilaisimpia reittejä, mutta yksi suurimmista myötävaikuttajista on fanius lähdeteosta tai hahmoa kohtaan. Tällä luennolla tarkastelemmekin cosplayta ja sen suhdetta faniuteen. Miten harrastajat määrittelevät cosplayn? Millainen rooli faniudella on heidän harrastuksessaan? Mihin cosplay asettuu faniteorioiden maailmassa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme cosplayhin keskittyvän etnografisen fanitutkimuksen pohjalta.

 

 

Kohti shoottia ja sen yli! Näin kehität cosplaykuvauksiasi – Eveliina “mialiina” Kronqvist

Malli näyttää kuin suosikkisarjastanne hypänneeltä, kuvauspaikkanne on upea, eikä laitteistossakaan ole moittimista – jotain jää silti uupumaan, mutta mitä se on? Luennolla useita kuvauksia tehnyt cosplaykuvaaja antaa vinkkejä photoshootin suunnitteluun ja itse kuvaustilanteeseen. Luento on aloittelijaystävällinen

 

Waifusi on kapitalistisika miksi idolipelit myyvät? – Touko ”tomsan” Ahokas

Jokaisen Twitter-aikajanalta löytyy se yksi, joka on syytämässä rahojaan parhaaseen idolitypyyn tai -poikaan lähes viikoittain. Satasten edestä Lovecaa, oheissälää, printtejä ja cosseja… Joskus se yksi oletkin sinä itse.

Miten se elämä meni tähän? Luennolla perehdytään sokerisen pinnan alta paljastuvaan myyntimekaniikkaan: mikä virtuaali-idoleissa koukuttaa, ja millä pelaajia saadaan maksamaan muuten ilmaisesta pelistä.

 

Yhteiskunta Night in the Woodsissa – Mette Pesonen

”Kuollaan missä vaan, mutta ei täällä”. Horjuvan mielenterveyden ja mystisten tapahtumien lomassa Night in the Woods kuvaa raastavan realistisesti Yhdysvaltojen Ruostevyöhykkeen piirteitä. Luennolla paneudutaan pelin sosio-poliittisiin teemoihin. Sisältää juonipaljastuksia ja puhetta Yhdysvaltojen taloudellisesta tilanteesta.

 

 

What if Zelda was a girl? – MämmiKunniaan, Maik

Jos tämän luennon nimi saa veresi kuohumaan, olet todennäköisesti ahminut The Legend of Zelda -pelisarjaa usean vuoden ajan. Nämä erinomaiset pelit ovat vaikuttaneet meihin lähtemättömällä tavalla, ja mikä olisikaan parempi lähtökohta tämän vaikutusvoiman analysointiin kuin Internetin keskustelulautojen, meemien, trollien ja youtubettajien vuorovaikutuksia tutkimalla. Jos sinua kiinnostavat vihreään pukeutuneet keijut, nostalgian kultaamat muistot, genderbending, creepypastat, okariinan soittotutoriaalit, tai mitkä tahansa muut Zelda-fandomiin yhdistettävät ilmiöt, tulethan mukaan!

 

Okami:Aurinko nousee – Kinky, Gigglinglynx, Neqtar ja Elaedan

Capcomin ja Clover studion unohdettu pelihelmi Okami, susi joka pelasti maailman.

Ohjelmamme käsittelee miksi peli jäi muiden varjoon vaikka onkin palkittu parhaana pelinä ja tunnettu kulttimaineeltaan. Olemme perehtyneet pintaa syvemmälle pelin mytologiasta ja sen salaisuuksista miten rikkaat hahmot ovat saaneet alkunsa. Mikä tekeekään tästä pelistä sen oikeasti ajattoman klassikon jota konsolista toiselle sitä ei voi mitenkään tuhota. Tule paikalle ja tutustu kanssamme Okamiin!

 

 

Yhteystiedot