Yukicon Yukicon

Pokémon saarihaaste

fanipa%cc%88a%cc%88lliko%cc%88t

“Huuhtoudut Alolan saarille ja mukanasi on vain kuusi tyhjää poképalloa ja pockyrasia. Sinun on selviydyttävä läpi viidakon, lumen ja tuiskun ja haastettava saaren vahvimmat pokemonkouluttajat: pelätyt kapteenit! Sinulla on kaksi päivää aikaa selviytyä valmistelemistaan koetuksista ja paeta saarelta, ennen kuin Ultra Beastit räjäyttävät saaret taivaan tuuliin. Ei paineita, onnea matkaan…”

Tule mukaamme aivan uuteen koetuksia täynnä olevaan Alola-seikkailuun. Saarihaaste poikkeaa monin tavoin aikaisemmista salihaasteista, joten lueppa tästä, mitä kaikkea uutta olemme keksineet!

Saarihaaste on koko Yukicon-viikonlopun kestävä ohjelma, jossa pääset haastamaan omalla 3ds pelilläsi monotyypin kapteeneja. (Sallitut pelit Sun ja Moon, lisäksi Easy modessa Alpha Sapphire ja Omega Ruby) Aloita saarihaaste hakemalla ohjelmapöydältämme itsellesi saaripassi ja seikkailusi voi alkaa.

Saarihaasteessa on käytössä vain Alola Dexin pokemonit. Kuudennen sukupolven (XY ja ORAS) versiosta ja ensimmäisen sukupolven (Red, Blue, Yellow) Virtual Console-versiosta saa käyttää tuotuja pokemoneja, kunhan ne löytyvät Alola Dexistä. Jos Pokémonilla on Alola Form, vain Alola Formia saa käyttää haasteessa. Saarihaasteen kapteeneja vastaan ei käytetä legendaarisia, Tapuja tai Ultra Beastejä. Sunnuntaina käytävässä turnaukseen on omat sääntönsä.

Kapteeneilla on oikeus käyttää max 3 Alolan ulkopuolista pokemonia, koska joitain pokémontyyppejä ei tarpeeksi Alolan saarilla ole.

Z-Kristallit

Z-kristallin saa käyttöön kristallin tyyppiä vastaavan kapteenin voittamisen jä lkeen. Aluksi ei ole käytössä ollenkaan Z-kristalleja ja Z-moveja. Kun läpäiset kapteenien koetuksia, kerrytät z-kristallisaldoasi. Voit taktikoida, missä jä rjestyksessä kapteeneja haastat.

Koetukset

Uutena erikoisuutena Saarihaasteessa ovat kapteenien yksilölliset koetukset! Saleja ei enää ole, vaan ne on korvattu koetuksin. Kullakin kapteenilla on jokin oma erikoissääntö otteluun osana koetusta. Näin ollen koetuksen sallitut liikkeet, tyypit, Pokémonien määrä sekä ottelutyyppi vaihtelee jokaisella kapteenilla. Kapteenien koetukset julkaistaan ennen tapahtumaa.

Hard ja Easy Mode:

Voit pelata kumpaa taitotasoa haluat ja vaihtaa halutessasi tasoa kapteenin haastavuuden mukaan.

Hard mode on kokeneille ja kilpailullisille pelaajille suunnattu. Varaudu kovaan vastukseen, sillä Kapteenien Hard-tiimi on breedattu äärimmilleen. Koetusten erikoissäännöt ovat tässä modessa pakollisia. Ainoastaan Hard-tason koetuksista voitetut merkit hyväksytään turnaukseen pääsyyn.

Easy mode on kasuaaleille ja aloitteleville tarkoitettu. Jos IV-breedaaminen ja ev-koulutus ei kiinnosta, niin tämä on juuri sinulle. Koetusten erikoissäännöt ovat vapaavalintaisia. Lisäksi voit pelata tätä modea myös Omega Ruby ja Alpha Sapphire -versioilla. Tällöin luonnollisesti z-kristallien erikoissääntö ei ole voimassa. OR/AS-easyhaasteessa on käytössä Alola Dexin sijasta National Dex.

Palkinnoksi kunkin kapteenin voitosta saat Z-talismaanin ja kerättyäsi 3 voit osallistua arvontaamme. Vaikka voittaisit saman kapteenin sekä Easy että Hard modesta, saat vain yhden Z-talismaanin per kapteeni. Sunnuntaina käydään oma turnaus, jonne päästäksesi on sinun voitettava 5 hard tason Z-talismaania. Kun palautat saaripassin viim. tuntia ennen Yukiconin päättäjäisiä, olet mukana arvonnassa (3 voittoa) sekä nimesi julkaistaan Hall of Famessa (5 voittoa).

 

Championturnaus

Turnaukseen tulee ilmoittautua viimeistään tuntia ennen sen alkua.

 

Säännöt

Yleiset säännöt

Endless Battle Clause: Pokemonin moveset ei saa mahdollistaa tilannetta jossa taistelu kestää loputtomasti:

Evasion Clause: Pelaajat eivät saa käyttää hyökkäyksiä Double Team tai Minimize.

Moody Clause: Pelaajat eivät voi käyttää Pokemonia jolla Moody ability.

OHKO Clause: Pelaajat eivät voi käyttää kerralla tainnuttavia iskuja Fissure, Guillotine, Horn Drill tai Sheer Cold.

Sleep Clause: Pelaajat eivät saa omalla hyökkäyksellään nukuttaa vastustajansa Pokemoneista enempää kuin yhden kerrallaan.

Species Clause: Pelaajalla ei saa olla kahta saman National Pokedex -numeron omaavaa Pokemonia tiimissään.

Swagger Clause: Pelaajat eivät saa käyttää hyökkäystä Swagger.

Baton Pass Clause: Pelaajalla saa olla vain yksi Pokemon joka osaa hyökkäyksen Baton Pass.

Item Clause: Pelaajan tiimissä saa jokaista esinettä olla korkeintaan yksi (1) kappale.

 

Voittaja erikoistilanteissa

Jos pelaajan Pokémon käyttää liikettä Selfdestruct, Explosion, Destiny Bond, tai Final Gambit, ja molempien pelaajien viimeinen Pokémon pyörtyy sen seurauksena, liikkeen käyttäjä häviää pelin.

Jos pelaajan viimeinen Pokémon käyttää liikettä Double Edge, Volt Tackle, Flare Blitz, Take Down, Submission, Brave Bird, Wood Hammer, Head Smash, Struggle, tai Wild Volt, Head Charge, tai pitää hallussaan Life Orbia, ja molempien pelaajien viimeinen pokémon pyörtyy sen tuloksena, liikkeen käyttäjä voittaa pelin.

Jos molempien pelaajien pokémon pyörtyy statuksen aiheuttaman vahingon tai sää vahingon, kuten Hail tai Sandstorm, takia, pelaaja jonka pokémon pyörtyy viimeisenä voittaa. Tähän sisältyy myös Perish Songin vaikutus.

Jos Pokémonin Ability (kuten Rough Skin, Aftermath, Liquid Ooze, Iron Barbs, or Innards Out) hallussa oleva esine (kuten Rocky Helmet) aiheuttaa molempien pelaajien viimeisen Pokémonin pyörtymisen, pelaaja, jonka pokémonilla oli kyseinen esine tai ability, häviää pelin.

 

Pokémon Saarihaaste

saarihaaste

Kaikille avoin (easy/hard)

Taistelumuoto: SAARIHAASTE

Kapteeni määrittää taistelutavan: Single, Double, 3v3, 4v4 tms.

Hard: Kapteenikohtaiset KOETUS-säännöt

Easy: KOETUS-säännöt valinnanvaraiset

Kielletyt pokémonit:

Pokémonit Alola Dexin ulkopuolelta (mm. island scan pokemonit),Taput, Ultra Beastit, Zygarde, Lunala, Solgaleo, Magearna, Marshadow, Nekrozma

Kielletyt Itemit:

Mega-kivet

Z-kristallit sallittu vasta voitetun kapteenin jälkeen, voitosta saa käyttää kapteenin tyypin Z-kristallia

-kolmen voitetun kapteenin jälkeen avautuu kaikki joille ei ole omaa kapteenia

ORASissa National Dex, koetukset valinnaisia.

 

Championturnaus

championturnaus

Saarihaasteen läpäisselle (5 Hard-tason merkkiä)

Taistelumuoto:

Single 4v4/paras kolmesta

Turnauksen eliminaatiotyyppi single elimination

Kielletyt Pokémonit:

Pokémonit Alola dexin ulkopuolelta (mm. island scan pokemonit), Celesteela, Zygarde, Lunala, Solgaleo, Magearna, Marshadow, Nekrozma

Kielletyt Itemit:

Mega-kivet

Ota yhteyttä!