Anime hahmot seikkailevat sarjoissa ja elokuvissa

Anime hahmo

Anime hahmot tulevat samasta paikasta, kuin esimerkiksi manga. Nämä japanilaiset piirroshahmot ovat hieman liioiteltuja piirrostyyliltään ja niiden omaleimainen tyyli on kyllä helposti erotettavissa länsimaisista piirretyistä. Anime ei myöskään välttämättä ole vain lapsille suunnattua sen sisällön vuoksi vaan aikuisia harrastajia löytyy runsain määrin. Jopa enemmän kuin lapsia. Erilaisia tapahtumia järjestetään vuosittain maailmanlaajuisesti ja suomessakin on tietysti omansa.

Anime hahmot kokevat kovia

Animessa tarinat ovat usein surullisia, jopa traagisia ja täynnä toimintaa. Se hieman, tai ehkä enemmänkin, sotkeentuu myös fantasiaan ja tekee tarinoista entistä kiehtovampia. Piirretyssä maailmassa kun kaikki on mahdollista. Vaikka hahmot on piirretty käyttäen tiettyä tyyliä, joka ei vastaa tuntemaamme todellisuutta, on niihin mahdollista samaistua hyvinkin vahvasti. Hahmot ovat inhimillisiä, niillä on vahvuutensa ja heikkoutensa kuten meillä jokaisella.

Suomessa järjestettävä Yukicon oli kaikille avoin, pääsymaksullinen anime- ja videopelitapahtuma. Viimeisen kerran se järjestettiin Helsingin messukeskuksessa vuonna 2018. Se järjestettiin vapaaehtoisin voimin, voittoa tavoittelemattomana. He järjestivät erilaisia peliturnauksia, cosplay kilpailuja, luentoja ja paljon muuta. Unohtamatta aiheeseen sopivaa tuotemyyntiä. Yhteensä se kerettiin järjestää viisi kertaa, ennen riemun loppumista.

Kaikille tuttu Pokemon

Vaikka voisi kuvitella, ettei ehkä ole koskaan animea katsellut, niin onko käynyt mielessä myös Pokemonin olevan juuri sitä itseään? Ash ja kumppanit ovat seikkailleet Suomessakin jo vuosikymmenten ajan tuottaen riemua lapsille ja hieman aikuisillekin. Melkoista suosiota nauttiva Pokemon Go tietysti myös on saanut alkunsa juuri tästä sarjasta.

Avainsanat: