Siirry suoraan sisältöön

Helppo piirretty hiiri

Piirretty hiiri on hyvä piirtämisen aloittamiseen.

Piirretty hiiri on yksi parhaimpia vaihtoehtoja aloitteleville eläinten piirtäjille, sillä hiirellä on melko selkeät ja yksinkertaiset piirteet. Hiiri on myös mahdollista piirtää erittäin yksinkertaisella tavalla vain muutamalla kynänvedolla. Toisaalta hiirestä saa tehtyä juuri niin yksityiskohtaisen ja monimutkaisen teoksen kuin vain itse haluaa. Se on siis hyvin monipuolinen ja monille sopivat piirroskohde. Hiiri on monien mielestä myös hauska ja jopa persoonallinen hahmo piirrettäväksi.

Piirretty hiiri aloittelijoille

Hiiren piirtäminen on helppoa aloittaa vaikkapa pyöreitä kuvioita avuksi käyttäen. Hahmottele hiiren pää ja vartalo vaikkapa kolmella pyöreällä pallokuviolla ja ala piirtää hiirtä niiden varaan. Lyijykynällä piirtäessä voit jälkikäteen kumittaa ylimääräisiä viivoja pois. Tämä tosin on vain yksi tekniikka hiiren piirtämiseen, sillä tekniikoita on olemassa lukuisia. Kokeile vaikkapa useita eri tapoja, jotta löydät itsellesi parhaimman piirtämistekniikan.

Vanhat piirretyt ovat loistavia lähteitä piirretyn hiiren malliksi. Tunnetuimpiin piirroshahmoihin kuuluu etenkin kaikkien tuntema Mikki Hiiri, josta voit ottaa mallia piirtämiseen. Hiirestä on myös helppo luoda mangatyylisempi esimerkiksi keskittymällä luomaan hiirelle suuret, mangatyyliset silmät sekä pitämällä piirroksen tyylin yleisesti mangatyylisenä. Hiiren taustalla esimerkiksi voi olla mangasta tuttuja efektejä.

Harjoittele kärsivällisesti

Ei kannata menettää kärsivällisyyttään, vaikka kuva ei näyttäisikään aivan kuvalta, josta otit mallia piirtämiseen. Jokainen omasta mielestä pilallekin mennyt piirros auttaa kehittymään paremmaksi, joten älä pelkää pilalle menneitä teoksia. Muista myös, että muiden piirrokset ovat joskus loistava oppimisen lähde, sillä näet millä eri tekniikoilla hiiri on mahdollista piirtää.

Avainsanat: