Yukicon Yukicon

AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Yukicon 2019 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti läpi ennen kilpailuun osallistumista. Mikäli sinulle herää jotakin kysyttävää, olethan yhteydessä osoitteeseen amv@yukicon.fi

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden sinuun.
Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 30.10.2018
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 10.2.2019. klo 23:59
Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 11.-24.2.2019
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 25.2.2019 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 10.3.2019.

 

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation tai lähdemaasta riippumattoman pelin musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan tai muun aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 10.2.2019 klo 23:59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

 

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista Internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

 

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation tai sarjakuvan tai lähdemaasta riippumattoman pelin materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

 

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

 

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi käytetystä lähdemateriaalista. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin halutessaan sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai kappaleen lyriikoita ym.

 

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa.

 

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

 

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 6 minuuttia (6:00).

 

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 4 videota, joista vähintään 2 (kahden) tulee olla pelimateriaalista tehtyjä videoita. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Mahdollisessa yhteistyövideon voittotilanteessa, kaikki siihen osallistuneet pyritään ottamaan huomioon palkittaessa (max. 3 henkilöä), aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

 

Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

 

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

 

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

 

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

 

Tuomarit

Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

 

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

 • Paras AMV
 • Paras GMV
 • Paras aloittelija
 • Paras draama
 • Paras toiminta
 • Paras huumori

 

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki
 • Yuki-kunin suosikki
 • AMV-vastaavan haaste: Under the Sea
 • AMV.fi: Paras lastenlaulu

 

Tuomaripalkinnot

Paras AMV

Kilpailun pääpalkinto! Video, joka on kokonaisuudessaan toimiva ja sen kaikki osa-alueet ovat tasapainossa. Tuomaroinnissa tarkastellaan videon teknistä osaamista sekä visuaalisuutta tasapuolisesti. Pohjamateriaalin tulee olla aasialaislähtöistä animaatiota.

Paras GMV

Kilpailun toinen pääpalkinto! Tässä videossa painopisteenä on näyttävin ja tasapainoisin kokonaisuus. Video on toimiva paketti, jonka jokainen kohta toimii moitteettomasti ja sulavasti. Pohjamateriaalin tulee käyttää pelien animaatiota.

Paras aloittelija

Paras aloittelija -palkinto rohkaisee uusia editoijia mukaan kilpailuun. Vasta-alkajilla on nyt mahdollisuus näyttää kyntensä ja ansaita tämä upea palkinto itselleen. Osallistuessaan kilpailuun editoijat määrittelevät itse kuuluvatko he aloittelijoihin.

Paras draama

Tähän palkintoon on avainsanana soljuva tarinankerronta. Luo teos, joka saa katsojan kokemaan suuria tunteita ja ehkä pilkahduksen toivoa. Särkyneitä sydämiä ja paljon kyyneleitä, niistä on draama tehty.

Paras toiminta

Hyvä toiminta on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joka pitää katsojan täysin otteissaan! Tärkeintä on eheä flow sekä mukaansatempaavat efektit ja siirtymät. Ravistettuna, ei sekoitettuna.

Paras huumori

Kommelluksia, yllätyksellisyyttä sekä jotain uutta ja omaperäistä. Paras huumori saa yleisön suupielet nousemaan korviin asti ja videon haluaa katsoa toistolla uudestaan ja uudestaan!

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan ennen palkintojenjakoa.

Yuki-kunin suosikki

Myös Yukiconin oma maskotti Yuki-kun pitää palkinnoista, ja haluaakin aina muistaa myös omaa talvista suosikkiaan. Ketä hän muistaakaan tänä vuonna?

AMV-vastaavan haaste: Under the Sea

Tänä vuonna Yukiconin teemana on Under the Sea ja AMV-vastaava haastaa sinut sukeltamaan syviin vesiin! Vangitse katsoja mukaan vedenalaiseen maailmaasi. Tyyli on vapaa, kunhan videosta löytyy vesi elementtinä.

AMV.fi teemat: Paras lastenlaulu

Lastenlauluissa hyväksyttäviä kappaleita ovat kaikki alun perin lapsille suunnatussa viihteessä esitetyt kappaleet. Tämä kattaa esimerkiksi kaikki lastenlaululevyt, lastenohjelmissa esitetyt kappaleet ja lastenelokuvien musiikit. Hieman häilyvän linjavedon vuoksi hyväksyttäviä ovat myös mitkä tahansa versiot kappaleista sekä lastenlauluista tehdyt cover-kappaleet, kunhan ne lyriikkakappaleiden osalta vastaavat lähes alkuperäisiä sanoituksiltaan.

 • Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mistä lähteestä kappaleesi on. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot, mutta otathan huomioon, että tuntemattomammat teemavideoon sopivat kappaleet saattavat jäädä tunnistamatta, mikäli niitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.
 • Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: xenji@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.
 • Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.
 • AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Yukiconissa seuraava:
  • AMV.fi edustaja
  • Yukicon 2019 AMV-vastaava
  • Yleisön edustaja

 

Lue lisää: amv.fi

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, kilpailukoordinaattorin ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

 

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

 

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: yuki19

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä

Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Jos osallistut aloittelijakategoriaan, kerro osallistuessasi editointikokemuksesi laajuus.

 

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

 

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@yukicon.fi

Kilpailu järjestetään Yukiconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

 

Varaamme oikeuden muutoksiin.

Yhteystiedot