Yukicon Yukicon

Tuomariesittelyt

 

Ryhmäcosplaykilpailu

 

Nomoxya

Valokuvaaja: Anni Ågren

Heipsan! Aloitin cosplayn 2014 vuoden alussa ja kilpailunkin heti siinä samassa rytäkässä ensimmäisessä conissani. Cosplayvuosia ei ole kerennyt siis kertymään kuin vasta 5, mutta kisaamaan olen kerennyt noiden vuosien aikana muutamia kertoja, viimeisimpänä viime vuoden Yukiconin ryhmäkilpailu, missä sijoituin parini kanssa ensimmäiselle sijalle.Tänä vuonna siis päätinkin astua tuomaripöydän toiselle puolelle ja kokeilla miltä tuntuu olla tuomarin saappaissa.

Cosplayssa eniten pidän pienestä näpertämisestä ja yksityiskohtien tekemisestä. On hienoa nähdä, kuinka pienistä osista voi saada jotain uskomatonta kasaan! Tuomaroidessa tulen kiinnittämään huomiota hahmouskolliseen kokonaisuuteen, yksityiskohtiin sekä materiaalivalintoihin. Tykkään myös nähdä, kuinka kisaajat ovat päässeet käyttämään luovuuttaan ja mielikuvitustaan asujensa kanssa!

Kisaajille tsemppejä ja terkkuina; että pieni jännitys on tervettä ja yhtälailla meitä tuomareitakin jännittää! Tulen odottamaan tuomarointia innolla!

 

Mouru

Valokuvaaja: Biffe

Moikka, oon Mouru ja cossaamista on tullut harrastettua 10vuotta, cosseja plakkarissa yli 100 ja olen jo jonkinmoinen pukukisakonkari. Tykkään tehdä monipuolisesti kaikennäköisiä cosseja. Erityisesti nautin ompelusta sekä asusteiden ja yksityiskohtien tekemisestä, mutta ennenkaikkea asujen päällä pitämisestä ja niiden kuvaamisesta. Ja cossien suunnittelusta, mitkä eivät kuitenkaan koskaan toteudu.

Tuomarina olen ollut kerran aikaisemmin, joten odotan sitä innolla ja toivon sen olevan antoisaa niin itselle kuin kisaajillekin. Mielestäni hyvän kisacossin pohja on tasapainoinen kokonaisuus, huolellisuus ja sinnikkyys tehdä parhaansa.  

Biffe

Valokuvaaja: Mouru

Biffe tässä hei, olen viihtynyt cosplayn parissa noin vuodesta 2009 ja asuja on tullut tehtyä yli 50. Kisakokemusta on ihan kiitettävästi ja tuomarointikin on tullut jo tutuksi. Mukava päästä välillä pöydän toiselle puolelle. :3c

Tuomarina kiinnitän ensimmäisenä katseeni kokonaisuuteen, huolellisuutaan ja kädentaitoihin. Rakastan mielenkiintoisia materiaalivalintoja ja on aina yhtä jännää nähdä mihin luoviin ratkaisuihin cossaajat päätyvät. Muistakaa että cossin jokainen osa ovat yhtä tärkeitä, oli kyseessä iso näyttävä proppi tai se asun pienin härpäke. Kannustan kaikkia haastamaan itsensä ja laittamaan kaikkensa peliin! Tsemppiä siis kisaan ja nauttikaa niin kisakokemuksesta kuin tekoprosessista.

 

Yksilöcosplaykilpailu

 

Regzo

Valokuvaaja: Alexandriel Photography

Olen Regzo, tehnyt cosplaypukuja vuodesta 2009, jatkaen varmasti vuoteen 20XX asti. Olen kunnostautunut etenkin proppitöitä tekemällä ja vaatehuoneessani riittää aseistusta pienelle puumiekka-armeijalle asti. Parvekkeeltani puolestaan löydät spraymaalikokoelman, puuntyöstötyökaluja ja sahanpurua vuoden ympäri. Edustin Suomea myös TV:ssä näytetyn vuoden 2015 Nordic Cosplay Championships-kisassa Ruotsissa, minkä jälkeen olen jatkanut rakasta harrastustani aina vain kiihtyvämmällä tahdilla. Päivisin työskentelen ohjelmointitehtävissä, joissa luovia ratkaisuja voi käyttää lähes yhtä tehokkaasti kuin cosplayssakin.

Tuomarina olen kiinnostunut etenkin pukusi tarinasta kaikkine yksityiskohtineen ja valitsemistasi toteutustekniikoista. Arvostan etenkin aitoa innostusta puvustasi ja rohkeita valintoja toteutuksessa. Kisaajia rohkaisen tekemään pukuaan intohimolla ja antamaan itselleen jännittämisen anteeksi!

 

Tamameru

Valokuvaaja: Torucos

Terve!

Olen Tamameru ja harrastanut cosplaytä kohta 9 vuotta. Kuluneiden vuosien aikana olen ehtinyt itse paljon kisailemaan erilaisissa kilpailussa, joten on jännittävää välillä hypätä tuomarin tehtäviin! Harrastukseeni kuuluu myös valokuvaus ja olen puuhastallut mukana useissa CMV-projekteissa. Opiskelen tällä hetkellä vaatetusompelijaksi, joten kaavoitus ja tekstiilien työstäminen on minulle erityisen tuttua. Arvostan hyvin perusteltuja materiaalivalintoja, huolella valmistettuja proppeja, hallittua kokonaisuutta ja sitä, että kisaajat pitävät hauskaa!

 

Minna “Chamira”

Valokuvaaja: Miama

Olen Minna “Chamira”, 25 vuotias cosplayharrastaja Vantaalta. Harrastusvuosia on takanapäin jo yli 10 vuotta. Näiden vuosien aikana olen enimmäkseen pyörinyt lavojen takana työvoimana ja vastaavana. Kokemusta löytyy myös CMV puolella assaroimisesta ja näyttelystä. Kisalavoille olen tähän mennessä eksynyt vain kerran vuoden 2016 Desuconissa Hallcosplayssa, jossa sijoitun toiseksi. Tuomarointikokemusta se sijaan löytyy sekä pukukilpailuista kuin myös AMV puolelta.

Kiinnitän eniten huomiota puvuissa hahmonnäköisyyteen, sekä miten kisaaja on onnistunut muuntautumaan cossaamakseen  hahmoksi. Istuva puku, viimeistely, huolellinen jälki, sekä referenssien mukaisuus on kaiken A ja O. Arvostan myös jos puvusta näkee loppuun asti mietityt ratkaisut, materiaalivalinnat ja puku on toimiva kokonaisuus. Plussaa tuo myös kekseliäisyys sekä miten kisaaja pukunsa kantaa. Huolellisesti ja ajan kanssa loppuun asti tehtyä pukua on aina ilo katsella. Pääasia on että rakkaus harrastukseen näkyy!

Vinkkinä kisaajille, että muistakaa oikeasti aloittaa pukunne ajoissa niin kiire ei tee tepposia ja coniviikolla ehtii myös lepäämään. Mielettömästi tsemppiä kaikille ja muistakaa hauskanpito päivän aikana. Tärkeintä ei ole sijoitus vaan itsensä haastaminen sekä kehittäminen!

 

Photoshoot-kilpailu

 

Neiti Nina

Hei!

Olen Neiti Nina, cosplayvalokuvaaja ja satunnaiscossaaja. o7 Olen harrastanut cosplayvalokuvausta vuodesta 2012 lähtien, photoshootit ollen lähinnä sydäntäni. Odotan innoissani upeita valokuvianne sekä mahdollisuutta päästä keskustelemaan valokuvauksesta! Cosplaykuvissa minua sykähdyttävät upeat värimaailmat, kekseliäisyys photoshootissa tai jälkikäsittelyssä sekä käsinkosketeltava tunnelma tai tarina. Tsemppiä kisaan kaikille!

Ottamiani kuvia löytyy instagramista.

 

Mikael Peltomaa

Valokuvaaja: Tapio Matikainen

Hei, olen Mikael Peltomaa. Valokuvaus on ollu harrastuksena kohta noin 10 vuotta ja ammattina muutaman vuoden. Cosplayta on myös tullut kuvattua jo useita vuosia.

Hyvä kuva syntyy mielestäni kuvaajan ja kuvattavan yhteistyöllä ja onnistunut kommunikaatio välittyy kuvasta katsojalle. Kiinnitän myös huomiota kuvan tekniseen toteutukseen ja laatuun. Odotan innolla millaisia kuvia kisaan tulee.

 

Jesmo

Valokuvaaja: Ina Dolk

Hei olen jesmo, olen harrastanut cospayta vuodesta 2008 ja kuvaamaan aloin muutamia vuosia sitten. Kokemusta cosplaykisaamisesta minulta löytyy monista kotipuolen kisoista, ja edustamassa Suomea olen ollut 2016 Japanissa World Cosplay Summitissa ja 2017 Lontoossa EuroCosplay-finaalissa.

Olen ollut useissa coneissa sekä tapahtumakuvaajana että shoottikuvaajana, ja tuomaroinnista löytyy myös kokemusta jo melko monesta kisasta. Cosplayn ja shoottien lisäksi kuvaan mielelläni myös luontokuvia ja tapahtumia.

Kuvissa olen eniten kiinnostunut asettelusta, ja värien ja valon käytöstä. Valokuvauksen paras puoli on ehdottomasti se että siinä oppii aina jotain jotain uutta, ja ajatusten jakaminen muiden kanssa avaa usein uusia näkökulmia.

Yhteystiedot