Yukicon Yukicon

Photoshoot-kilpailu

Äänestä suosikki kuvaasi nyt! Klikkaa tästä Photoshoot-kilpailun yleisöäänestykseen.

Photoshoot-kilpailuun osallistutaan yhteistyönä valokuvaajan ja mallin tai mallien kesken. Osallistumiseen täytyy siis olla selkeä suostumus molemmilta osapuolilta. Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tuotoksella joko mallina tai valokuvaajana. Kilpailuun voi osallistua, vaikka osallistuja ei olisi itse tulossa Yukiconiin. Kuvan käsittelijän täytyy olla joko valokuvan ottanut henkilö tai kuvassa esiintyvä malli.

Kilpailukuva saa olla aiemmin julkaistu otos, mutta se ei ole saanut kilpailla tai sijoittua aikaisemmin. Valokuvan ottajasta ei saa olla epäselvyyksiä, tai osallistuminen hylätään.

Kilpailussa ei ole lähderajoitusta, kunhan kuva ja siinä esiintyvät hahmot perustuvat selkeästi johonkin fiktiiviseen teokseen. Epäselvissä tapauksissa ottakaa yhteyttä cosplayvastaavaan.

Kilpailussa palkitaan kaksi kuvaa: tuomareiden oma valinta sekä yleisön suosikki. Palkinnon lisäksi voittajat saavat teetetyn version omasta valokuvastaan. Tuomaristo valitsee noin 10 parasta kuvaa finaaliin kilpailemaan Yleisön suosikki -tittelistä. Kaikille kilpailun osallistujille ilmoitetaan erikseen pääsivätkö he mukaan yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys järjestetään ennakkoon Yukiconin nettisivuilla helmi–maaliskuussa 2019.

Osallistumalla photoshoot-kilpailuun kilpailija hyväksyy, että hänen otoksensa ja nimensä julkaistaan Yukiconin sivuilla.

Arviointi

Tuomarit kiinnittävät huomiota seuraaviin asioihin:

  • Kompositio
  • Laatu
  • Kuvaajan ja kuvattavan välinen yhteistyö (mallin ohjaus ja olemus kuvassa)
  • Kuvan tekninen toteutus (kuvan rajaus, terävyys, jne.)
  • Luovuus
  • Visuaalinen ilmaisu (kuvan kertoma mahdollinen tarina, sen välittämä tunne, jne.)
  • Kuvan oivaltavuus / kekseliäs ympäristön hyödyntäminen

Miten osallistun?

Lataa kuvasi (koko vähintään 1500 x 1500 px, resoluutio vähintään 300 ppi) esimerkiksi Dropboxiin tai Google-Driveen ja lähetä sen latauslinkki osoitteeseen cosplay [at] yukicon.fi viimeistään 17.2.2019.

Ilmottautuminen photoshoot-kilpailuun on suljettu.

Jos valokuvaa on editoitu kuvaamisen jälkeen, niin kilpailuun osallistumiseen vaaditaan sekä käsittelemätön että lopullinen versio.

Ilmoittakaa sähköpostissa erikseen, jos ette halua esiintyä kilpailussa omilla nimillänne vaan esimerkiksi nimimerkeillä. Osallistuminen kilpailuun vahvistetaan sähköpostitse viikon sisällä. Jos et ole saanut siihen mennessä kuittausta osallistumisestasi, niin ota yhteyttä sähköpostilla.

Liittäkää ilmoittautumiseen kuvan lisäksi seuraavat tiedot:

Valokuvaaja:
Puhelinnumero:
Sähköpostiosoite (johon haluatte infoviestit ja muun yhteydenpidon):
Mallin/mallien nimet:
Lähdemateriaali:
Hahmon/hahmojen nimet:
Valokuvaajan / mallien kommentit kuvasta tuomareille. Juontaja kertoo tämän perusteella kuvasta jotakin yleisölle: (Miksi valitsitte juuri tämän kuvan? Onko kuvassa jokin tarina? Kertokaa esimerkiksi kuvaustilanteesta tai yleisistä fiiliksistänne kuvan suhteen.)

Yhteystiedot