Yukicon Yukicon

Ryhmäcosplaykilpailu

Ryhmäcosplaykilpailun ilmottautuminen on suljettu. 

Ryhmäkilpailuun voi osallistua 2–5 hengen ryhmissä ja kisassa palkitaan 3 parasta ryhmää. Ryhmien arvioinnissa tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti pukujen tekniseen toteutukseen, ryhmän sisäiseen dynamiikkaan ja yleiseen ilmeeseen. Kilpailussa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta lisensoidut sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet. Epäselvissä tilanteissa ottakaa yhteyttä cosplay [at] yukicon.fi.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu https://ilmo.cosplay.fi kautta joulukuussa 3.12. klo 18 ja se sulkeutuu 9.1. tai kisapaikkojen täyttyessä. Ilmoittautumista varten tarvitaan Kompassi-tunnukset.

Hyväksytyn ilmoittautumisen jälkeen kisaaja tulee saamaan vahvistusviestin ilmoittautumisesta. Mahdollisia peruutuspaikkoja täytetään helmikuussa ja siitä ilmoitetaan erikseen. Laajempi infoviesti, joka sisältää kaiken tärkeän tiedon backstagesta ja kilpailujen aikatauluista tullaan lähettämään kaikille kisaajille 17.2. mennessä. Jos jostain syystä kilpailija ei ole saanut infoviestiä tähän päivämäärään mennessä, tulee kisaajan tuoda asia cosplayvastaavan tietoon mahdollisimman nopeasti ottamalla yhteyttä osoitteeseen cosplay [at] yukicon.fi

 

Taustanauha

Kilpailijat voivat lähettää itse valitsemansa taustanauhan osoitteeseen cosplay [at] yukicon.fi 24.2. mennessä. Taustanauhalle sopiva pituus on noin 1:30 min. Taustanauhan vastaanottamisesta lähetetään vahvistusviesti. Taustanauha ei ole pakollinen ja sen puuttuessa kilpailijan poseerausten aikana soitetaan jotain muuta cosplaytiimin valitsemaa musiikkia.

 

 Referenssikuvat

Referenssikuvia täytyy olla vähintään yksi per hahmo ja enintään 5 per hahmo. Referenssikuvissa täytyy näkyä selkeästi hahmon koko asu mielellään edestä ja takaa, sisältäen kaikki siihen kuuluvat osat. Referenssikuvissa ei saa olla osia, joita kisapukuun ei tehdä, tai niistä pitää ilmoittaa erikseen. Referenssikuvissa esiintyvät, mutta tuomarointitilanteessa puuttuvat osat vaikuttavat puvun arviointiin. Kaikkien referenssikuvien tulee esittää samaa versiota hahmosta.

Referenssikuville on ilmoittautumislomakkeessa oma kohta. Ne suositellaan lähettämään linkkinä esimerkiksi Dropbox- tai Drive-kansioon. Tarpeen vaatiessa referenssikuvia voi lisätä tai päivittää ilmoittautumisen jälkeen.

 

Säännöt

  • Kilpailupäivä on lauantai.
  • Kilpailu sisältää pukujen ennakkotuomaroinnin, valokuvauksen ja lavaosuuden.
  • Kilpailuun ei sisälly varsinaista esitystä, mutta ryhmä voi esittää toiveita haluamastaan taustamusiikista omalle lavavuorolleen ja valmistella etukäteen hahmoilleen sopivan sisääntulon ja muutaman poseerauksen. Lavakarismaa ei arvioida.
  • Pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi kilpailijan tai toisen ryhmän jäsenen tekemiä (n. 80% asusta). Tuttavan tai perheenjäsenen avustus on sallittua, mutta siitä tulee ilmoittaa tuomaristolle. Teetettyjä tai ostettuja asuja ei hyväksytä. Muokattuja valmisvaatteita voi käyttää rajoitetusti.
  • Ryhmän hahmojen täytyy olla samasta lähteestä.
  • Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, jos kilpailijat pystyvät esittämään tarkat referenssikuvat hahmoistaan.
  • Ryhmän jäsenet eivät voi esittää samaa hahmoa, ellei se ei ole merkittävää lähteen juonelle.
  • Ryhmä ei ole saanut sijoittua samalla kokoonpanolla ja asuilla aiemmissa kilpailuissa, mutta ryhmän yksittäiset jäsenet ovat voineet sijoittua omalla asullaan yksilökilpailuissa ja silti osallistua.
  • Kilpailuun osallistuville tarjotaan maksutta lauantailippua, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumapaikalla 16 € hintaan.
  • Yukiconissa vastaavan asemassa olevat henkilöt eivät voi osallistua yksilö- ja ryhmäcosplaykilpailuihin. Photoshoot-kilpailun osalta kielto koskee cosplayvastaavaa ja cosplaymanageria. Yksilö- ja ryhmäkilpailujen tuomarit eivät voi osallistua yksilö- tai ryhmäcosplaykilpailuihin. He voivat halutessaan osallistua photoshootkilpailuun.

Kilpailun jättäminen väliin ilman peruutusilmoitusta (viimeistään 8.3.2019) ilman painavaa syytä tai sääntöjen vastaisella puvulla kisaaminen voi johtaa määräaikaiseen Yukiconin cosplaykilpailuja koskevaan kilpailuoikeuden epäämiseen.

Kaikkiin cosplay [at] yukicon.fi lähetettyihin, cosplayta koskeviin kysymyksiin ja viesteihin pyritään vastaamaan 7 arkipäivän sisällä.

Yhteystiedot