Yukicon Yukicon

Yksilöcosplaykilpailu

Peruutusten vuoksi yksilöcosplaykilpailuun järjestetään täyttöhaku Yukicon lauantaina 9.3. klo 10:00. Täyttöhaku tapahtuu infotiskillä nopeusjärjestyksessä. Mukanaan ilmoittautujalla täytyy olla referenssikuvat esimerkiksi drive kansiossa tai muistitikulla.

Yksilökilpailussa tuomarit arvioivat kisaajia ainoastaan pukujen perusteella. Asuissa kiinnitetään huomiota erityisesti pukujen tekniseen toteutukseen, istuvuuteen ja yleisilmeeseen. Tuomarit palkitsevat kolme parasta asua. Kilpailu ei sisällä esitystä, mutta lavaosuudelle voi suunnitella hahmolle sopivan sisääntulon ja muutaman poseerauksen yleisön viihdyttämiseksi. Lisäksi kilpailija voi lähettää lyhyen taustanauhan omalle lavaosuudelleen. Kilpailussa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet. Myös Sakizou-asut ovat sallittuja.

Epäselvissä tilanteissa ottakaa yhteyttä cosplay [at] yukicon.fi.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu https://ilmo.cosplay.fi kautta joulukuussa 3.12. klo 18 ja se sulkeutuu 9.1. tai kisapaikkojen täyttyessä. Ilmoittautumista varten tarvitaan Kompassi-tunnukset.

Hyväksytyn ilmoittautumisen jälkeen kisaaja tulee saamaan vahvistusviestin ilmoittautumisesta. Mahdollisia peruutuspaikkoja täytetään helmikuussa ja siitä ilmoitetaan erikseen. Laajempi infoviesti, joka sisältää kaiken tärkeän tiedon backstagesta ja kilpailujen aikatauluista tullaan lähettämään kaikille kisaajille 17.2. mennessä. Jos jostain syystä kilpailija ei ole saanut infoviestiä tähän päivämäärään mennessä, tulee kisaajan tuoda asia cosplayvastaavan tietoon mahdollisimman nopeasti ottamalla yhteyttä osoitteeseen cosplay [at] yukicon.fi

 

Taustanauha

Kilpailijat voivat lähettää itse valitsemansa taustanauhan osoitteeseen cosplay [at] yukicon.fi 24.2. mennessä. Taustanauhalle sopiva pituus on noin 1:30 min. Taustanauhan vastaanottamisesta lähetetään vahvistusviesti. Taustanauha ei ole pakollinen ja sen puuttuessa kilpailijan poseerausten aikana soitetaan jotain muuta cosplaytiimin valitsemaa musiikkia.

 

Referenssikuvat

Referenssikuvia täytyy olla vähintään 1 ja enintään 5. Referenssikuvissa täytyy näkyä selkeästi hahmon koko asu mielellään edestä ja takaa, sisältäen kaikki siihen kuuluvat osat. Referenssikuvissa ei saa olla osia, joita kisapukuun ei tehdä, tai niistä pitää ilmoittaa erikseen. Referenssikuvissa esiintyvät, mutta tuomarointitilanteessa puuttuvat osat vaikuttavat puvun arviointiin. Kaikkien referenssikuvien tulee esittää samaa versiota hahmosta.

Referenssikuville on ilmoittautumislomakkeessa oma kohta. Ne suositellaan lähettämään linkkinä esimerkiksi Dropbox- tai Drive-kansioon. Tarpeen vaatiessa referenssikuvia voi lisätä tai päivittää ilmoittautumisen jälkeen.

 

Säännöt

 • Kilpailupäivä on lauantai 9.3.2018.
 • Kilpailu sisältää pukujen ennakkotuomaroinnin, valokuvauksen ja lavaosuuden.
 • Kilpailuun ei sisälly varsinaista esitystä, mutta kisaaja voi lähettää haluamansa musiikkitiedoston omalle lavavuorolleen ja valmistella etukäteen hahmolleen sopivan sisääntulon ja muutaman poseerauksen. Lavakarismaa ei arvioida.
 • Puvun tulee olla suurimmaksi osaksi kisaajan itse tekemä (n. 80% asusta). Tuttavan tai perheenjäsenen pienimuotoinen avustus on sallittua, mutta siitä tulee ilmoittaa tuomaristolle. Teetettyjä tai ostettuja asuja ei hyväksytä. Muokattuja valmisvaatteita voi käyttää vain rajoitetusti.
 • Kilpailussa sallitut aiheet ovat lähdemaasta riippumatta sarjakuvat, videopelit, elokuvat, animaatiot, TV-sarjat tai muut fiktiiviset lähteet. Sakizo-asut ovat myös sallittuja. Jos olet epävarma asusi soveltuvuudesta kilpailuun, ota yhteyttä cosplayvastaavaan.
 • OC-hahmot, fanihahmot, LARP-hahmot ja hahmot joista ei ole olemassa virallista designia eivät ole sallittuja.
 • Hahmosta täytyy olla olemassa virallista, julkaistua kuvamateriaalia. Fanart ei käy referenssikuvaksi.
 • Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja, jos kisaaja pystyy esittämään tarkat referenssikuvat hahmostaan.
 • Kisaaja ei ole saanut sijoittua puvullaan aiemmissa kilpailuissa.
 • Kilpailuun osallistujille tarjotaan maksutta lauantailippua, jonka voi päivittää viikonloppulipuksi tapahtumapaikalla 16 € hintaan.
 • Yukiconissa vastaavan asemassa olevat henkilöt eivät voi osallistua yksilö- ja ryhmäcosplaykilpailuihin. Photoshoot-kilpailun osalta kielto koskee cosplayvastaavaa ja cosplaymanageria. Yksilö- ja ryhmäkilpailujen tuomarit eivät voi osallistua yksilö- tai ryhmäcosplaykilpailuihin. He voivat halutessaan osallistua photoshootkilpailuun.

Kilpailun jättäminen väliin ilman peruutusilmoitusta (viimeistään 8.3.2019) ilman painavaa syytä tai sääntöjen vastaisella puvulla kisaaminen voi johtaa määräaikaiseen Yukiconin cosplaykilpailuja koskevaan kilpailuoikeuden epäämiseen.

Kaikkiin cosplay [at] yukicon.fi lähetettyihin, cosplayta koskeviin kysymyksiin ja viesteihin pyritään vastaamaan 7 arkipäivän sisällä.

Yhteystiedot