Yukicon Yukicon

Ohjelmapaljastuksia

Luennot:

 

Cosplay Comiketissa ja muuallakin Japanissa

Moni suomalainen cosplayaaja haluaisi ehkä joskus kokeilla cosplayta Comiketissa tai muussa japanilaisessa tapahtumassa, mutta rohkeus, aika tai kielitaito ei kenties riitä? Tässä ohjelmassa kolmen Comiketin veteraani valottaa cosplaykäytäntöjä Japanin kenties tunnetuimmassa tapahtumissa ja tarjoaa samalla lyhyen katsauksen myös japanilaiseen pukuilukulttuuriin suomalaisesta näkövinkkelistä.

Heidi “Hoothoot” Päivinen

 

Dark Souls – Myytti vaikeudesta

Pelistudio FROM SOFTWAREn huippusuosittu Dark Souls pelisarja mielletään keskusteluissa usein vaikeaksi, haastavaksi ja anteeksiantamattomaksi, ja näiden uskomusten takia moni on alkanut arastamaan pelisarjaa, väittäen että pelisarja ei ehkä ole heille jos se on kerran hurjan vaikea. Tämä ohjelma on suunnattu juuri heille, ja kaikille muillekkin joita kiinnostaa mikä Dark Soulsissa on niin vaikeaa! Tule kuuntelemaan kun perustelen, miksi Dark Souls ei välttämättä ole sitä mitä moni sen sanoo olevan, ja pyrin avaamaan uutta näkökulmaa siihen, miksi Dark Souls on monin tavoin armelias ja rento pelikokemus!

Marko “Lambda” Göös

 

Fruits Basket – kehitystä ja kasvamista

Kaikki tuntevat rakastettavan FruitsBasketin sekä hulppean Soman perheen, jonka nuori polvi on kirottu. Kirouksen takia kukin nuorista muuttuu edustamansa eläinradan eläimen muotoon syleillessään vastakkaista sukupuolta. Soman perheen vaikeudet, sekä yksilö että perhe tasolla, ja kirous ovatkin sarjankeskeisiä teemoja. Ne muokkaavat sarjan tarinaa kuin myös hahmojen kasvua ja kehitystä. Kuinka suuri merkitys näillä loppujen lopuksi on? Tällä luennolla pohdin kuinka paljon kirous vaikuttaa Soman suvun jäsenten persoonallisuuteen, elämään sekä kehittymiseen sarjassa. Pohdin myös millainen vaikutus Soman suvun jäsenillä on muihin hahmoihin.  #Fruttikori

Hanna “Hanna-chan” Saarimaa

 

Kohti ulkomaan coneja!

Monia kiehtoo ajatus matkustaa ulkomaille ja tutustua eri con-tapahtumiin mutta suunnitelma katkeaa yleensä budjettiin, kun ajatellaan matkan toteuttamisen maksavan liikaa sekä matkustaminen paikan päälle olevan hankalaa. Pitääkö tämä kuitenkaan täysin paikkansa?

Tällä luennolle käymme läpi muutamia ulkomaan coneja (Ruotsin Närcon, Tanskan J-Popcon, Norjan Desucon ja Puolan Warsaw Comic-Con) missä luennoitsijat ovat käyneet viime vuosina ja kerromme käytännön vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon ulkomaille matkustaessa, mitä kyseiset tapahtumat tarjosivat sekä budjettitarpeen määristä reissua varten.

Jani “Cidi” Laukkanen, Thomas “Tor-Leif” Granlund

 

Mitä jos minä olen mulkku? Valinnat länsimaalaisissa videopeleissä

Valinnat videopelien maailmassa ovat välillä vaikeita, mutta jotkut päätökset määrittelevät pelaajan ihmisenä. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan videopelien valinnoista ja etenkin niistä, jotka kertovat sinusta enemmän uskotkaan.
Luento sisältää rajuja teemoja ja luennoitsijan hallitsematonta kielenkäyttöä, joten luento ei sovi kaikista pienemmille conittajille.

Siiri “Yolomestari” Niittyaho

 

On aika kastua!

Kautta aikain videopeleissä ovat toistuneet tietyt kenttätyypit, kuten metsät, luolastot ja aavikot. Kuitenkin löytyy kenttätyyppi, joka samaan aikaan ihastuttaa ja vihastuttaa ja se on vesikenttä. Luennon aikana sukellamme syvyyksiin ja tarkastelemme eri pelien kautta vesikenttien mekaniikkaa, estetiikkaa ja vihollistyyppejä. Käsittelyssä ovat mm. Super Mario, Kingdom Hearts, Jack & Daxter, Legend of Zelda, Donkey Kong sekä Final Fantasy.

Mira “Pahatäti” Neuvonen, Sini “Panswag” Esitalo

 

Pelialan opiskelu Suomessa

Miltä tuntuu saada ilmaiselle opiskelijapelille 11 000 latausta ja yli 100 YouTube-videota? Tai Markiplier pelaa sun peliä?

Dante’s Infernya kissapelin tekijä kertoo, missä pelialaa voi opiskella Suomessa ja mitä koulussa oikeasti oppii. Jos haluat tehdä videopelejä ja saada siitä samalla opintopisteitä, tule ottamaan selvää, minne kannattaa hakea kevään yhteishaussa!

Omakohtaisia kokemuksia pelialan opiskelusta ja pelialasta yleensä.

Mikko Voima

 

Pelkkää hevostelua, vai jotain syvempää? – StarStable Online

StarStable Online, tuo vuonna 2011 julkaistu hevosaiheinen MMORPG, on noussut vuosien saatossa aina vain tunnetummaksi ja tunnetummaksi. Se on jatkoa Stabenfeldtin julkaisemille Starshine Legacy- sekä StarStable- PC-pelisarjoille, mutta mitäs tässä online-versiossa oikeastaan tapahtuu? Liity seuraamme tälle interaktiiviselle luennolle kuuntelemaan, onko kyseinen peli vain pelkkää hevostelua, vai onko siinä jotain syvällisempääkin merkitystä! Huom., luento sisältää jonkin verran spoilereita, mutta luonnollisesti emme koko juonta selitä auki.

Val “Firith” Pullinen, Anu “Merezone” Herrala

 

Peruukkiperusteet

Eikö cosplay-peruukki tottele? Taistelevatko työkalut vastaan? Koetko päänsärkyä yrittäessäsi saada selkoa siitä, kuinka animehahmon kirkkaat, painovoimaa uhmaavat hiukset saisi aikaan? Tarvitseeko cosplayssa peruukkia ollenkaan? Luennolla käymme läpi peruukkien hankkimisen, niiden muokkaamiseen, käytön, kuljetuksen, ylläpidon ja säilytyksen perusteet. Saat luennosta hyvän kuvan siitä, mitä kannattaa kokeilla tietyn lopputuloksen saavuttamiseksi, tai edes mistä lähteä liikkeelle.

Tiirabird Cosplay

 

Sanat ovat konekiväärejä – Hypmic tiivistettynä

Hypnosis Mic on alati suosiotaan kasvattava multimediaprojekti, joka on viimeisen vuoden aikana laajentanut fanikuntaansa niin Japanissa kuin maailmallakin. Kahdestatoista 2D pojasta kertova musiikkiprojekti on saanut yhä useampia ihmisiä kiinnostumaan räpistä ja sen kulttuurista, mutta silti tämä ääninäyttelijöiden räppäämien kappaleiden ja niiden ympärille luotujen hahmojen tähdittämä tuoteperhe on vielä monille vieras. Anna räppipoikien väreillä suoraan aivoihisi tällä luennolla, jolla kolme sarjan fania kertoo, mistä tässä on kyse ja miten Hypmiciin pääsee sisään.

Welcome to the division!

Mamia, Milla

 

Sword Art Online – Ennen ja Nyt

Sword Art Online on animeyhteisössä monesti joko rakastettu tai vihattu animesarja. Useiden kriitikoiden mielestä SAO on suoraan sanottuna huono anime, vaikka se on yksi maailman suosituimmista animeista ikinä. Tämän paneelin esittäjä ei itse pitänyt alkuperäisestä SAO:sta juuri ollenkaan mutta uusi kausi, Alicization, aiheutti täysin käänteisen reaktion animea kohtaan. Tässä paneelissa käydään analyyttinen katsaus Sword Art Onlinen suosioon ja kritiikkiin sekä miksi uusi kausi on huomattava parannus aiempiin verrattuna.

Samuli “SilverFox” Heiskanen

 

Taikasotureista Miekkataitoon – Japanilaiset Roolipelit Animesarjoissa

Japanilaiset roolipelit, eli JRPG:t, ovat olleet mukanamme aina Nintendon kasibittisestä asti, joten ei ole mikään yllätys että elementit niistä ovat kantautuneet myös useisiin anime- ja mangasarjoihin, sekä lukuisiin kevytnovelleihin – varsinkin erään tietyn fantasia-alalajin teoksiin. Tässä ohjelmassa käydään läpi, miten JRPG:stä tutut elementit näkyvät tämän alalajin klassikkosarjoissa.

Toni “Jefre Akemire” Jefremoff, MammiKunniaan

 

Takumi, vuoristoteiden kuningas

Eurobeat intensifies! Ysärin helmi, Initial D- manga- ja animesarja, tunnetaan menevistä musiikeistaan ja lujaa kaarteissa kurvailevista autoistaan sekä niistä tehdyistä meemeistä. Luennolla tutustutaan tarkemmin sarjaan vitsien takana ja esitellään sen vähemmälle huomiolle jääneitä naurettavia ja mahtavia piirteitä. Keskitymme sarjan huumoriarvoon, mutta raapaisemme paikoitellen aiheita myös pintaa syvemmältä. Luennosta nauttiminen ei vaadi sarjan aikaisempaa tuntemista eikä merkittävimpiä spoilereita käsitellä.

Kagehitsuji, Kalmanlintu

 

Vampyrin historiallinen konteksti

Vampyr-pelissä liikutaan 1910-luvun Lontoossa, jossa vampyyreiden lisäksi törmätään muun muassa suffragetteihin, anarkisteihin, maahanmuuttajiin ja espanjantautiin. Tule kuulemaan lisää tietoa näistä historiallisista elementeistä ja avamaan lisää pelin maailmaa.

Mette Pesonen

 

Visat:

 

Anime opening & ending Kahoot

Kuunteletko animetunnareita usein? Tykkäätkö pelata Kahoottia? Hyvä juttu sillä nyt on aika tulla kisaamaan yksin tai kavereitten kanssa leikkimielisessä visailussa!

Tietovisa toteutetaan käyttämällä Kahootia, joka on tietokoneissa ja mobiililaitteissa toimiva selainpohjainen tietovisa-applikaatio. Ottakaa siis mukaan oma mobiililaite, jossa toimii netti. Max 4 hengen ryhmät. Voittajalle luvassa palkinto!

Jakkarakun, Ananas

 

Cosplayvisa

Kuka voitti ensimmäisen Suomen mestaruuden? Kuinka monta eri worblamerkkiä löytyy? Tule testaamaan tietosi cosplaysta ja selvittämään, oletko todellinen cosplaytietäjä!

Mia “MiiCosplay” Lehtonen

 

Merisuolainen animevisailu

Tervetuloa monipuoliseen animevisaan, joka vuoden coniteeman kunniaksi keskittyy merenalaisiin seikkailuihin! Joukkoon saattaa eksyä kysymyksiä paitsi animesta myös peleistä. Kisataan 1-3 hengen ryhmissä ja mukaan voivat tulla kaikentasoiset harrastajat.

Miranda, Sofia Viikki, Elena

 

Pajat:

 

K-pop Random Dance Play

K-pop Random Dance Play on tanssipeli, jossa tanssitaan eri K-Pop-biisien kertsejä. Kaikki ovat tervetulleita, iästä ja taidoista riippumatta!

 

Vesivärityöpaja

Onko inspiraatio hukassa? Kaipaatko uusia tekniikoita fanarttiin? Tässä rennossa työpajassa on tarkoituksena kokeilla erilaisia tekniikoita vesiväreillä, hakea rentoutta työskentelyyn ja yksinkertaisesti pitää hauskaa erilaisten harjoitusten parissa. Et tarvitse aiempaa kokemusta vesivärien käyttöön osallistuaksesi, mutta paja sopii myös kokeneemmillekin.

Alexander “munakoisomies” Keyriläinen

 

Pöytäroolipelit:

 

D&D Seikkailu merellä

Oletko koskaan halunnut kokeilla Dungeons&Dragons pöytäroolipeliä? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus! Noviisille sopiva 2-4 tunnin one-shot kampanja “Seikkailu merellä” opettaa nopilla pelaamisen salat! Pelaajat saavat valita valmiista hahmoista itselleen sopivimman sankarin. Kokeneempi pelaaja voi myös tuoda pelinvetäjälle etukäteen oman hahmonsa pelattavaksi.

Monika Matikainen

 

Dragon World- roolipeli

Tervetuloa kokemaan vauhdikkaita seikkailuja ja koomisia kommelluksia Dragon World -pöytäroolipelin parissa! Parin tunnin mittaisissa pelisessioissa räjähdysherkät maagit, angstiset varjosoturit, viekkaat varkaat kuin monet muutkin fantasiagenren peruskuvaston arkkityypit pistävät ranttaliksi ja saattaapa siinä sivussa tulla jokunen sankaritekokin tehtyä. Sekamelskaan mukaan sukeltaaksesi et tarvitse kuin perustason englannintaidot, kaikki muu on valmiina pelipöydässä

 

Keskustelupiirit/Miitit:

 

Nukkemiitti

Oletko paatunut nukkeilija henkeen ja vereen? Ovatko nukkesi sinulle täysverisiä perheenjäseniä? Tai oletko muuten vain kiinnostunut tästä mystisestä harrastuksesta, joka monipuolisuudellaan vie kaiken vapaa-aikasi ja rahasi? Tervetuloa esittelemään omia nukkejasi, keskustelemaan nukkeilun jalosta aatteesta, ihailemaan muiden nukkeja tai vaikka kaikkia edellä mainittuja. Kaikki nukkeilijat ja nukkeilumieliset tervetuloa!

Jussi Parkkinen, Suvi “Mikaze” Viljamaa

Yhteystiedot