Siirry suoraan sisältöön

Oletko joskus pohtinut, miten piirtää Pokemon?

Pikachu on oivallinen kohde kokeilla, miten piirtää pokemon.

Pokemon on japanilainen tuotesarja, joka koostuu mm. animesta, mangasta, keräilykorteista ja muista oheistuotteista. Sarjan tunnetuin hahmo on keltaista hiirtä muistuttava Pikachu. Hahmoa voidaan myös pitää sarjan maskottina. Heti Pokemonien alkuaikoina 1990-luvulla sarja nousi kansainväliseen suosioon ja hahmot ihastuttavat faneja ympäri maailmaa yhä edelleen. Yksi fanittamisen muoto on tehdä itse piirroksia sarjan hahmoista. Ja nyt kysymys kuuluu: Miten piirtää Pokemon?

Miten piirtää Pokemon?

Moniin Pokemon-hahmoihin verrattuna Pikachulla on melko selkeät ja helposti piirrettävät piirteet. Myös väritys on yksinkertainen. Helpointa on aloittaa silmistä, jotka ovat kaksi mustaa ympyrää valkoisilla täplillä. Silmien alla ovat punaiset ja niin ikään pyöreät posket. Nenä ja suu muodostuvat helpoista viivoista ja tämän jälkeen kannattaa alkaa muotoilla pään ääriviivoja, sekä korvia, joiden päissä on mustat kuviot. Vartalo on lyhyt ja raajat muistuttavat jäniksen käpäliä. Häntä muistuttaa mutkittelevaa salamaa ja levenee kärkeä kohti.

Piirretyt Pokemonit sisältävät satoja erilaisia hahmoja. Ne ovat kaikki jonkinlaista eläintä muistuttavia olentoja, joissa voi yhdistyä useamman eri eläimen tai mielikuvitushahmon piirteitä. Pikachun ulkonäkö jäljittelee jäniksen poikasta ja sen omaperäisin piirre on salamaa jäljittelevä iso häntä. Pokemonien piirtämistä helpottaa hahmojen graafinen ja kaksiulotteinen muotokieli, jossa selkeiden ääriviivojen sisällä on tasaisia värikenttiä.

Minkälaisen Pikachun sinä piirtäisit?

Itse piirtämällä Pokemon-hahmoja voi tietenkin vielä tuunata mieleisekseen. Yksi variaatio voisi olla selkeäpiirteisten hahmojen piirteiden korostaminen esimerkiksi varjostamalla ja lisäämällä eri värisävyjä, jolloin kuvaan saadaan kolmiulotteisuuden tuntua. Lisää ulottuvuutta kuvaan voi saada aikaan käyttämällä eri tekniikoita, kuten maalausta tai digitaalista kuvankäsittelyä, jonka avulla kuvaan voi lisätä myös liikeulottuvuuden.

Avainsanat: