Siirry suoraan sisältöön

Piirretyt Pokémonit

piirretyt pokemonit - pikachu

Japanilainen anime tunnetaan parhaiten nimenomaan Pokémoneista. Vaikka Pokémon-tuotesarja sai alkunsa vuoden 1996 julkaistusta roolipelistä Nintendon Game Boylle, ovat piirretyt Pokémonit levinneet valtavan suosionsa mukana moniin muihinkin tuotteisiin.  

Esimerkiksi erilaisia Pokémon-mangasarjoja on jo lukuisia. Nämä piirrettyjä Pokémoneja sisältävät sarjakuvat voivat perustua sarjakuvasta riippuen niin pelisarjan peleihin kuin myös animesarjaan, sarjaan liittyviin elokuviin tai keräilykorttipeleihin.  

Pokémoneja löytää kuitenkin tuotteesta riippuen myös manga-tyylisten Pokémonien lisäksi monina muina piirrettyinä versioina.  

Lisäksi Pokémon-sarjakuvat ja muut aiheeseen liittyvät tuotteet saavat monet innostumaan Pokémonien piirtämisestä itse. Nämä oliot tarjoavatkin hyvin monipuolisesti piirtämisen aiheita, sillä erilaisia Pokémon-hahmoja on sadoittain. Lue seuraavaksi lisää piirretyistä Pokémoneista ja nappaa ideat niiden piirtämiseen itse. 

Erilaiset piirretyt Pokémonit 

Piirretyt Pokémonit voivat olla eri tyylisiä Pokémon-tuotteen tai piirtäjän mukaan. Ne voivat olla piirrettyinä esimerkiksi niin värillisinä, mustavalkoisina, 3D-versioina, hyvin yksinkertaisina kuin monimutkaisinakin versioina. Piirretyt Pokémonit voi myös yhdistää eri elementteihin, josta hyvä esimerkki on Pokémon GO -peli

Pelissä piirretyt Pokémonit nähdään oikeaa maisemaa vasten oman laitteen näytöltä Pokémoneja luonnosta etsittäessä. Joskus Pokémonit piirretään myös ikään kuin oikean näköisiksi, jolloin niille voidaan piirtää esimerkiksi oikean eläimen turkkia muistuttava selkeä karvapeite. Tyylejä ja tapoja piirtää Pokémoneja riittää siis monien makuun ja tyyliin sopiviksi.  

Manga-tyyliset Pokémonit 

Pokémonien piirtäminen on monelle erittäin tuttu harrastus, mutta nimenomaan manga-tyylisten Pokémonien piirtäminen voi tuoda haluttua vaihtelua piirtämiseen. Piirtämisen inspiraatioksi kannattaakin ottaa ensi kerralla nimenomaan Pokémon-mangasarjakuvat muiden Pokémon-tuotteiden sijaan. Manga-sarjakuvat esimerkiksi julkaistaan useimmiten mustavalkoisina ja alkuperäiset japanilaiset tehostesanat on usein jätetty paikoilleen.  

Ohjeita ja vinkkejä Pokémonien piirtämiseen 

Pokémon-tuotteiden valtava suosio on aiheuttanut myös sen, että netti on pullollaan näiden olioiden piirtämiseen tarkoitettuja tutoriaaleja. Niissä voidaan neuvoa jopa yksityiskohtaisesti vaihe vaiheelta kuinka tietty Pokémon piirretään.  

Netistä löytyvien ohjeiden lisäksi Pokémonien piirtämisestä on jopa tehty kirja, joka antaa vaiheittaiset ohjeet siihen kuinka Pokémoneja piirretään.  

Netistä löytyy nykyään myös Pokémonien piirtämiseen keskittyneitä pelejä. Niissä voi olla tarkoitus vaikkapa piirtää tietty Pokémon muutamassa kymmenessä sekunnissa. Niiden pelaaminen on siis nopeaa ja ne tarjoavat vaihtelua piirtämiseen ilman peliä. 

Pokémoneja voi tietenkin piirtää aina ilman ohjeitakin vaikkapa valmiista kuvasta mallia katsoen tai ulkomuistista. Tällöin piirrokseen voi yhdistellä täysin vapaasti esimerkiksi erilaisia tyylejä, olioita ja elementtejä. Inspiraatiota voi myös saada hyvinkin yllättävistä paikoista. Pokémon-tuotteiden lisäksi inspiraation lähteitä voivat olla jopa online casino, TV-sarjat tai vaikkapa luonto. Usein inspiraatiota löytyykin jopa vain katselemalla ympärilleen ja käyttämällä mielikuvitusta! 

Yhteenveto: Piirretyt Pokémonit

Pokémonien piirtäminen kiinnostaa monipuolisesti niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin ja piirretyt Pokémonit ovat ovat jopa joidenkin keräilykohteina. Näiden olentojen piirtämiseen on tarjolla lukuisia tapoja, tekniikoita ja ideoita. Ota tämän tekstin piirtämisvinkit talteen ja aloita Pokémonin piirtäminen monien tavoin vaikkapa tunnetuimmasta Pokémon-hahmosta ja sarjan maskotista Pikachusta. Juuri tämän hahmon piirtämiseen löytyykin sen suuren suosion vuoksi myös erityisen paljon ohjeita ja tutoriaaleja!