Yu-gi-oh!

Pelien kuningas eli Yu-gi-oh! on magnasarja, jonka on luonut Kazuki Takahasi. Siitä on tuotettu lukuisia videopelejä, keräilykorttipeli sekä animesarjoja. Sarja kertoo pojasta, jonka nimi on Yugi Mutou. Hän on jo monen vuoden ajan yrittänyt ratkaista Millenium -arvoitusta. Se lopulta onnistuu, ja 5000 vuotta vanha henki ottaa hänet valtaansa. Henki haastaa pahantekijät suorastaan hengenvaarallisiin Varjopeleihin. Tämä on lyhyesti Yu-Gi-Ohin juoni.

Yu-Gi-Oh!:n päähenkilö Yugi Mutou.

Yu-gi-oh! pelaaminen

Yu-gi-oh -kortit kuuluvat kiinteänä osana manga- ja animesarjaan. Mangan alussa säännöt olivat sellaiset, että jokaisella pelaajalla on vähintään 40 korttia ja niiden pitää olla loitsukortteja tai hirviökortteja. Duelist Kindom -saagassa mukaan tulivat ansakorit sekä elämäpisteitä piti olla 2000. Battle City -saaga nosti elämäpisteiden määrän 4000 aloitusvaiheessa. Silloin otettiin käyttöön myös nykyinen pelialusta.

Korttien määrä pitää olla vähintään 40 ja yläraja on 60 korttia. Liian isosta pakasta ei ole mitään hyötyä, koska silloin huomattavasti pienenee se mahdollisuus, että saa haluamansa kortit. Säännöissä on lisäksi joidenkin korttien käyttöön määrätty rajoituksia. Osa on myös kiellettyjä, joten niitä ei saa käyttää virallisissa otteluissa lainkaan. Peli alkaa siten, että kummallakin pelaajalla on viisi korttia.

Yu-gi-oh -kortit ja pelaaminen

Yu-gi-oh! -pelissä on useampi vaihe. Niitä ovat vetovaihe, lepovaihe, päävaihe 1, hyökkäysvaihe, päävaihe 2 sekä loppuvaihe. Nämä kaikki vaiheet ovat yhdessä vuorossa ja sen jälkeen vuoro vaihtuu. Pelissä tulee häviö, jos vetovaiheessa pakastaan ei pysty enää vetämään kortteja tai jos pelin tuoksinassa on menettänyt kaikki elämäntapapisteensä. Pelistä löytyy myös muita mielenkiintoisia sääntöjä eri korttityypeille. Niihin on hyvä tutustua tarkemmin.

Pelissä hirviö asetetaan kentälle pystysuoraan tai vaakasuoraan. Pystysuora tarkoittaa hyökkäysasemaa ja vaakasuora puolustusta. Yu-gi-oh! -pelissä hirviöillä on myös erilliset pisteet puolustukselle ja hyökkäykselle. Hirviöluokkia on kaikkiaan yhdeksän kappaletta ja niiden korkein taso on 12. Normaali- tai efektihirviöt voivat toimia kääntökortteina vain, jos ne ovat puolustuksessa. Hyökkäykseen ne käännetään siten, että kuvapuoli on ylöspäin.

Pidätkö sinäkin peleistä?

Yu-Gi-Oh! -pelin kuvitteellinen hahmo Yugi pitää peleistä ja hänen tapansa onkin viettää valtaosan ajastaan niiden parissa. Hän oli saanut isoisältään palapelin ja sen ratkaisemiseen meni kaikkiaan 8 vuotta. Eli kyseessä oli varsin haastava palapeli. Millainen on autolaina? Saako sen maksamiseen aikaa kahdeksan pitkää vuotta vai onko se maksettava paljon nopeammin? Tämän pelin pelaaminen voi tosin olla viihdyttävää niiden vuosien aikana, kun autolainaa maksaa takaisin.

Yugi Mutou ratkaisi palapelin ja hänellä oli yksi toivomus, jonka hän sai esittää. Yksinäisenä ja koulukiusattuna hänellä oli vain yksi toive. Hän toivoi vain yhtä ainoaa ystävää. Sellainen, joka ei koskaan jättäisi häntä ja jolle voisi kertoa aina kaikki huolensa.

Yu-gi-oh! -pelin loitsu- ja ansakortit

Tämän sarjan anime tai oikeastaan kaikki 5 sarjaa ovat olleet mielenkiintoisia. Ja niin ovat loitsukortitkin, joita ei saa pelissä käyttää kuin ainoastaan omalla vuorollaan ja päävaiheessa. Poikkeuksen tekevät kuitenkin pikapeliloitsut. Loitsuluokkia on 6 ja loitsuja käytetään eri tarkoituksiin. Esimerkiksi varusteloitsulla antaa hirviölle jonkin erikoiskyvyn tai sillä saa kasvatettua puolustus- tai hyökkäyspisteitä.

Ansakortit ovat aina kääntökortteja. Ne voi myös aktivoida missä vaiheessa tahansa peliä tai kumman pelaajan vuorolla. Ansaluokkia on vain kolme eli normaaliansa, jatkuva- ja vasta-ansa. Näistä esimerkiksi vasta-ansan voi kumota vain toisella vasta-ansalla.

Yu-gi-oh! -pelaaminen on mielenkiintoista ja varsin koukuttavaa. Muutaman kerran jälkeen se koukuttaa samalla lailla kuin Yugia, kun hän oli ratkaissut Millenium -arvoituksen. Tämä japanilainen kuvitteellinen hahmo on todella suosittu myös Japanin ulkopuolella, joten se on saavuttanut myös suosion Suomessa. Esimerkiksi juuri kortit on pyritty pitämään englanninkielisinä. Suomeksi käännetyissä kirjoissa korttien nimet on englanniksi, joten ne myös löytää helpommin myytävien korttien joukosta.